19. mai 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

SNEGLETEMPO: Full stopp i køene har fått det til å koke over for flere som skal kvitte seg med skrot og skrap. (Foto: Joakim Fjeldli / Drm24)

Reagerer etter påske-køkaos på «dynga»: – Måtte snu

Ved Mile gjenvinningsstasjon i Mjøndalen har frustrasjonen bygget seg kraftig opp i timelange bilkøer i påsken. RfD anbefaler folk å dra andre steder.
Annonse

For andre vår på rad er det køkaos på Mile. I fjor hovedsakelig på grunn av nytt og tidskrevende system med bommer og automater.

– Våren og spesielt påsken er høysesong. I tillegg har vi under pandemien sett at flere tilbringer tiden hjemme og bruker tiden på å rydde, så folk må nok belage seg på litt kø, sier Marte K. Brændsrud, kommunikasjonssjef i RfD til DRM24.

Annonse

Avisa har de siste dagene mottatt flere henvendelser fra folk har som hatt sitt ærend på Mile på Orkidehøgda for å kvitte seg med avfall. Flere har rett og slett ikke fått utført det de kom for på grunn av køene, som tidvis har strekt seg langt ut på hovedveien – hvor det har skapt kork og kaos. Og det hele startet for alvor allerede uka før påske.

BYGGES OM: Gjenvinningsstasjonen på Mile/Orkidehøgda.

– I forrige uke sto jeg nesten en time i kø, før det var min tur. I slutten av uka, som i dag, måtte jeg snu, da jeg ikke ønsket å stå to timer i kø. Køen var nemlig dobbelt så lang i dag og fredag, forteller Tone Fuhre Pettersen til DRM24.

Og legger til:

– Jeg har fremdeles full henger. De som er nødne og utålmodige nok, kaster da heller søppelet fra seg på en mørk skogsvei. Det er ikke bra.

Åpningstider til besvær
Og Pettersen vet hva hun snakker om. På grunn av renovering har hun etter eget utsagn hatt over 60 turer med avfall det siste halvåret. Hun er klar på hvor skoen trykker.

– På grunn av koronapandemien har de, ifølge skilting, redusert sin åpningstid fra 07-19 til nå 12-19. Det har skapt horribelt lange køer, og toppet seg med kø i hovedveien til krysset forbi Biltema. Tross ombyggingen som pågår på Mile, så er det de reduserte åpningstidene som nå skaper lange køer, trafikkaos på hovedvei og ikke minst farlige forbikjøringer av utålmodige trafikanter, som kun skal opp i Åsen, sier Pettersen.

Hun mener at åpningstidene burde utvides istedenfor reduseres av hensyn til smittevernet.

– Det er jo tragisk at søppelfyllinga er helt stinn av mennesker nå koronatiden. Åpningstidene burde heller utvides til 22.00, så folk kan spre seg utover i åpningstiden.

Slik kan det bli når Mile er ferdig ombygget til høsten. (Illustrasjon fra RfD)

Krevende
RfD bekrefter at smittevernet er årsaken til at de nå har redusert åpningstidene, i tillegg til redusert kapasitet som følge av ombyggingen som foregår.

– Det er rett og slett og for å kunne holde åpent for besøkende i en krevende periode. I tillegg til at vi bygger om er vi nødt for å ha ansatte til å veilede trafikken og jobbe med smittevernhensyn, så det er et kapasitetsspørsmål, sier Brændsrud.

Hun henviser til de nye nasjonale korona-tiltakene som har gjort det ekstra krevende.

– I tillegg har vi kun 1/3 av kapasiteten på stasjonen da hele den gamle rampen er stengt. Det betyr at det er dårlig plass, og på grunn av smittevern kan vi ikke ha mange av gangen. Ombyggingen vil pågå frem til høsten, og da gleder vi oss til å ønske velkommen til et topp moderne anlegg, forteller kommunikasjonssjefen.

I mellomtiden er oppfordringen klar.

– Vi anbefaler folk å heller benytte en av våre andre gjenvinningsstasjoner, spesielt nå i påsken. Bruk også hele åpningstiden, da det som oftest er mest pågang tidlig på ettermiddagen. Om du kan, vent til etter påske, sier Brændsrud.

Og akkurat det skal nok ikke bli noe problem. Samtlige av RfDs gjenvinningsstasjoner holder nemlig stengt fra og med skjærtorsdag, til og med 2. påskedag. Dermed er neste mulighet tirsdag neste uke.

PS: De andre gjenvinningsstasjonene har ordinære åpningstider.

Illustrasjon om hvordan det kan bli på Mile. (Ill. RfD)
Del:
Annonse