22. juli 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Det var i tilbygget til dette huset at det begynte å brenne etter at håndverkerne som jobbet der fyrte opp i peisen i formiddag.

Fyring i peis førte til brann i Gamle-Hokksund

Samtlige nødetater rykket like før halv 12 i dag ut til en bygningsbrann i Storgata i Gamle-Hokksund. Håndverkere hadde fyrt opp i peisen i bygget de jobbet og da tok det fyr i etasjeskillet.
Annonse

Brannvesenet i Øvre Eiker og Mjøndalen rykket ut etter melding om bygningsbrann like før klokken halv tolv i formiddag. Samtidig rykket flere politipatruljer og ambulanser til stedet.

Det ble først meldt om at personer hadde fått i seg røyk, men håndverkerne ble sjekket ut av ambulansepersonellet og de trengte ikke videre behandling.

Annonse

Det skal ifølge politiet har begynt å brenne ved pipegjennomføringen fra første til andre etasje på bygget som er under restaurering. Arbeidet skal ha vært utført av faglærte folk og det er derfor ukjent hvorfor det begynte å brenne.

Brannvesenet kom raskt til stedet og fikk slukket brannen før den fikk skikkelig tak i konstruksjonen. Det ble derfor bare mindre skader etter denne brannen.

Det var i bygget til venstre som brannen oppsto. Dette er nyrestaurert utvendig og håndverkere jobber nå inne i huset.
Det er uklart hvorfor det begynte å brenne da arbeidet med peis og pipe skal ha blitt utført av fagfolk. Politiet vil etterforske saken videre.
Del:
Annonse