23. april 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Tommy Aleksander Mikalsen i klasse 4 A, og Jenny Bjerknes i klasse 4 B ble trykket ut som vinnere av Poesiprisen på Vestfossen Barneskole.

Disse to er vinnere av Poesiprisen på Vestfossen Barneskole

Vinnere av Poesiprisen for elever ved Vestfossen barneskole er nå utpekt. Tommy Aleksander Mikalsen i klasse 4 A, og Jenny Bjerknes i klasse 4 B fikk gavekort og diplom.
Annonse

I 2016 inviterte arbeidsgruppa for Vestfossen 24 timer, Vestfossen Barneskole med på et samarbeide om en poesipris for elever ved skolen. 3. klassene ble valgt ut. Forfatter Øivind Hånes ble engasjert til å gi undervisning og til lede juryen.

Vinnerne ble offentliggjort på Lesestund med Bokbamsen Ranveig Nymoen på Vestfossen 24 timer arrangementet 2016. Det ble en suksess, og poesiprisen ble da tatt med på programmet hvert år.

Annonse

I fjor var det umulig å gjennomføre opplæringen og arrangement, på grunn av korona-pandemien. Forfatteren laget da et digitalt opplegg, men dette ble ikke klart før i dette skoleåret – altså skoleåret etter og nå som 4. klasse elever.

Juryen, som i år besto av Øivind Hånes, Ranveig Nymoen, Camilla Otterlei og Stein Andersen valgte ut Tommy Aleksander Mikalsen, klasse 4 A, og Jenny Bjerknes i klasse 4 B. Vinnerne fikk diplom og gavekort i ARK bokhandel. Vi gratulerer!

– Vi håper å få gjennomført Poesiprisen for årets 3. klassinger til høsten – fortsatt litt forsinket altså, men vi kommer vel i rute snart, sier en optimistisk Stein Andersen til Eikernytt.no.

Her er diktet til Tommy Aleksander Mikalsen

Slangen trener på en rød foss.
Løven spiller på fiolett fjell.
Sebraen drikker av blått hav,
Katten lander på en svart måne.
Reven kjører forbi en rød sol.
Himmelhesten svømmer i et rødt stjernehav.

Her er diktet til Jenny Bjerkenes

Løven kjører rosa
stjerne
Sebraen er en fiolett
Himmel
Slangen hopper
oransje hav
Hunden synger
gul måne
Katten danser blå fjell
Reven sover rød foss
Hesten sitter svart
Sol.

Del:
Annonse