25. juli 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Nok én person bosatt i Drammen har dødd med korona, melder Drammen sykehus i går. De har også problemer med analysekapasiteten og det er årsaken til dagens ekstremt lave smittetall. (Foto: Vestre Viken HF)

Ett dødsfall, men bare ett nytt smittetilfelle siste døgn

Drammen sykehus meldte i går om et nytt korona-relatert dødsfall. Sykehuset har orientert Drammen kommune om at vedkommende var hjemmehørende her i kommunen. Bare ett nytt smittetilfelle henger sammen med teknisk svikt i analyseprosessen.
Annonse

– Jeg sender mine kondolanser til de nærmeste som har mistet et kjært familiemedlem. Vi har hatt mye smitte i kommunen i over en måned nå, og vi vet at denne sykdommen får alvorlige konsekvenser for en del personer. Derfor er det viktig at vi alle fortsatt gjør det som er mulig for å begrense smittespredningen, sier ordfører Monica Myrvold Berg i Drammen kommune.

I løpet av det siste døgnet er det bare én person som har fått påvist koronasmitte. Dette henger sammen med en teknisk svikt i analyseprosessen på Drammen sykehus og dermed forsinkelse i analysene av koronaprøvene.

Annonse

– Vi skulle gjerne rapportert lave smittetall som følge av lavere smittetrykk, men dagens tall er nok ikke reelt. Smittetrykket vurderes aldri ut fra antall smittetilfeller på enkeltdager, og det er absolutt ikke noen grunn til å gjøre i dag heller. Vi er forberedt på at tallene som rapporteres de kommende dagene, vil måtte være noe høyere etter hvert som de forsinkede prøvene blir analysert. Men når vi ser flere dager samlet, så får vi et godt inntrykk av hvordan smittetrykket utvikler seg, sier kommuneoverlege John David Johannessen.

I løpet av de siste 14 dagene er det påvist 257 nye tilfeller, men dette tallet er også kunstig lavt ettersom det er en del koronaprøver som ikke er analysert som følge av problemene ved mikrolaben. I uke 14 ble det rapportert om 148 smittetilfeller, og i uke 15 ble det rapportert 109.

Ett av tilfellene som er rapportert de siste dagene, berører Drammen fysioterapi AS. For å få bedre oversikt over smittesituasjonen har senteret besluttet å holde stengt mandag. Alle som er direkte berørt av smittetilfellene, er blitt kontaktet på telefon av smittesporer i kommunen. I tillegg er personer som har vært på fysioterapisenteret i perioden 13.-16. april blitt informert av senteret direkte og anbefalt å ha en lav terske for å teste seg for koronasmitte.

Vaksinerer færre denne uken
I forrige uke ble det satt 4.840 vaksinedoser i Drammen kommune. Det var primært førstegangsvaksinering som ble gjennomført sist uke. Totalt er det nå satt i overkant av 26.000 vaksinedoser.

Denne uka får Drammen kommune færre vaksinedoser, og det er bare i underkant av 2.000 personer som får vaksine. Det blir vaksinering i Drammenshallen på onsdag og i Mjøndalen på torsdag.

Siden begynnelsen av mars 2020 har 3.853 personer bosatt i Drammen kommune fått påvist koronasmitte. 48 personer har gått bort etter å ha fått påvist smitte.

Ett nytt smittetilfeller i Øvre Eiker
Kommuneoverlegen melder om at det har blitt bekreftet ett nytt smittetilfeller med koronavirus i Øvre Eiker det siste døgnet.

Personen er registrert som nærkontakt til et annet smittetilfelle. Kommuneoverlegen vurderer smittemiljøet som oversiktlig og med lavt smittenivå.

Det er med dette registrert totalt 340 bekreftede tilfeller av korona i Øvre Eiker kommune siden utbruddet i mars 2020, hvorav 135 er smittet i 2021.

Del:
Annonse