20. april 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Fra fjorårets arrangement der alle syklene samlet seg på Bragernes torg før returen til Hokksund. (Foto: Alexander Jansen / DRM24)

Planlegger ny MC-kortesje fra Hokksund til Drammen 17. mai

I mangel av et skikkelig 17. mai tog i fjor, arrangerte lokale MC-entusiaster en kortesje med over 100 motorsykler som gikk fra Langebru i Hokksund til Bragernes torg i Drammen. Det akter de å gjenta i år også.
Annonse

For andre året på rad blir det en annerledes 17. mai feiring. Nøyaktig hva som vil skje i Eiker og Drammen har vi ikke oversikt over, men at det blir motorsykkelkortesje fra Hokksund til Drammen er rimelig sikkert.

– Vi har tenkt og ha en kolonne kjøring med motorsykler fra Langebru til Drammen.

Annonse

Turen vil gå fra Langebru via, Hokksund sentrum, Steinberg, Mjøndalen, Herstrøm, Rosenkrantzgata, Øvre sund Bru og kan vi få det til så vil vi gjerne kjøre over By Brua og ned strandkanten til Shell, sier initiativtaker Lasse Johansen.

Og får de ikke lov til å kjøre ned strandkanten, vil de kjøre ned til Holmen brua og over til Shell, der de blir stående til Nasjonalsangen er ferdig og da vil turen gå mot Bragernes Torg og inn forbi Kubikken og mot Rosenkrantzgata og den siden til Hokksund over brua å til Langebru der de startet.

– Vi ville blitt veldig glade om vi hadde fått med en politisykkel som kunne ligge først og hjulpet oss på denne turen og om vi kunne få gult trafikk-lys på veien, sier Lasse.

De starter ca. kl. 11 fra Langebru og tenkte og være på Shell Stasjon ca. 12,30 og retur etter Nasjonalsangen.

Når det gjelder den eksakte kjøreløype og tidene for når de passerer de enkelte tettstedene, vil det blir kjørt en testrunde.

Vi kommer tilbake til dette i en senere sak slik at alle skal få med seg kortesjen. Arrangøren oppfordre nemlig alle som kan til å stille opp for å få med seg denne begivenheten på nasjonaldagen.

(Foto: Privat)
Del:
Annonse