28. mai 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Katter blir forgiftet med ulovlig musegift i Krokstadelva og flere av dem har dødd. (Illustrasjon)

Fortviler etter forgiftning av katter i nabolaget

En rekke katter har de siste ukene måtte bøte med livet i Krokstadelva. Dyrlegen har påvist forbudt musegift hos flere av kjæledyrene.
Annonse

I facebook-gruppen «Kattehjelpen Drammen og Omegn» har diskusjonen gått varm med triste historier fra frustrerte katteeiere den siste tiden.

Det var Drammen Live 24 som omtalte saken først.

Annonse

I området Bjerkliveien har flere katteiere nå fått konstatert forgiftning hos dyrene sine. Det skal være musegiftstoffet alfakloralose som er påvist årsak i flere av tilfellene.

Stoffet ble forbudt bruk for privatpersoner for omlag ett år siden, da det ifølge Miljødirektoratet hadde mange uheldige konsekvenser. Giften er også farlig for både andre dyr enn mus, samt mennesker.

I følge flere av deltakerne i diskusjonen er det ikke første gang de opplever forgiftning av katter i samme område, og det spekuleres nå i hvorvidt det handler om bevisst forgiftning eller om kattene får i seg giften ved et uhell.

De siste tilfellene dukket opp under og etter påske. Nå håper katteeierne at de som sprer gift i området får med seg konsekvensene, og gjør noe med det.

Del:
Annonse