20. april 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Drammen kommune kan endelig åpne litt opp igjen ettersom regjeringen i dag vedtok å lette på koronatiltakene. Men noe frislepp er det ikke snakk om.

Letter på koronatiltakene i Drammen – men ikke veldig mye

Drammen kommune er på listen over kommuner som nå kan lette litt på koronatiltakene. Men tiltaksnivå 5B er det nest strengeste vi har og betyr langt fra noe frislepp i vårsola. Og i dag ble det også klart at 17. mai som vi kjenner den –avlyses.
Annonse

Smitten er fortsatt høy i deler av Viken, mens det for andre deler av fylket er en nedadgående trend med en oversiktlig situasjon. Etter anbefaling fra Helsedirektoratet, Folkehelseinstituttet og statsforvalter har regjeringen besluttet at fire kommuner fortsetter med tiltaksnivå A, 17 kommuner får eller fortsetter i tiltaksnivå B, mens 18 kommuner tas ut av ordningen.

Noen av kommunene som får tiltaksnivå B bør innføre strengere tiltak lokalt i tillegg. Tiltakene trer i kraft natt til mandag 26. april og varer til og med 9. mai, men det skal avholdes møte med kommunene om en uke for å vurdere situasjonen på nytt.

Annonse

– Smittetallene i Viken viser en nedadgående trend. Det viser at de strenge tiltakene fungerer. Derfor kan vi senke tiltaksnivået i flere av kommunene. Likevel er smittetallet fortsatt høyt i kommuner som grenser opp mot Oslo øst, og der er situasjonen ikke fullstendig under kontroll. Disse kommunene må derfor fortsette med tiltaksnivå A, sier helse- og omsorgsminister Bent Høie.

Helsedirektoratet, Folkehelseinstituttet, Statsforvalteren i Oslo og Viken og de berørte kommunene har hatt tett dialog om saken. De fleste kommunene støtter anbefalingen.

Noen kommuner bør ha strengere lokale tiltak i tillegg til tiltaksnivå B
For de mest utsatte kommunene som er på tiltaksnivå B, råder Folkehelseinstituttet og Helsedirektoratet kommunene til selv å samordne seg for å innføre lokale mobilitets- og kontaktreduserende tiltak. Dette kommer i tillegg til det som ligger i de regionale tiltakene, og må basere seg på den lokale og regionale smittesituasjonen.

Dette gjelder følgende kommuner, som bør samordne seg innad i samme region med strengere lokale tiltak: Asker, Bærum, Drammen og Lier.

I Øvre Eiker avsluttes de regionale tiltakene. Det betyr blant annet:

• Idretts- og fritidsaktiviteter for barn og unge under 20 år blir tillatt også innendørs. Forbudet mot organiserte aktiviteter utendørs for personer over 20 år gjelder ikke lenger.

• Butikker, kjøpesentre og varehus kan holde åpent. Innbyggerne anbefales å benytte lokale kjøpesentre og varehus.

• Svømmehaller, badeland, spaanlegg, hotellbasseng og liknende åpner for skolesvømming, organiserte svømmekurs og organisert svømmetrening for de under 20 år og svømming for toppidrettsutøvere, og for rehabilitering, opptrening og individuell behandling.

Når det gjelder restauranter, kafeer og barer er det kun lov med servering av alkohol til de som får servert mat. Skjenkestopp er kl. 22.00. Det må være sitteplasser for alle gjester, og kun bordservering av alkohol. Det må holdes minst én meters avstand mellom gjester utenfor samme husstand og det skal registreres kontaktopplysninger til de gjestene som samtykker til det.

Del:
Annonse