23. mai 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Per Olaf Lundteigen slipper å kjempe om mandatet sitt til stortinget om dagens meningsmåling blir valgresultatet.

Lundteigen med sikker plass i ny meningsmåling

Senterpartiet fosser frem i NRKs ferske Buskerud-måling. Per Olaf Lundteigen er sikret nok en periode dersom dette blir valgresultatet. I tillegg kan en kandidat fra øvre del av Buskerud igjen havne på Stortinget. Den store taperen i Buskerud er FrP, som går tilbake med hele 6,3 prosentpoeng.
Annonse

– Først og fremst er det utrolig gledelig og det er en stor tillitserklæring som gir en kjempeoppmuntring til videre arbeid.

Det sier Sigrid Simensen Ilsøy fra Dagali. Buskerud Senterparti sin andrekandidat ved stortingsvalget.

Annonse

Senterpartiet i Buskerud gjør det svært godt i en ny meningsmåling og ligger an til å få to stortingsmandater fra Buskerud ved høstens valg.

Det er NRK som skriver dette i dag.

Meningsmålingen som Norstat har gjort for NRK, viser at Senterpartiet får en oppslutning på 18,2 prosent. Det er en fremgang på 7,4 prosentpoeng fra valget for fire år siden.

– Jeg er veldig klar. Dette er målet til både meg og Buskerud Senterparti. Jeg har jo vært på Stortinget som vara for Per Olaf Lundteigen, og det har absolutt gitt mersmak, sier Ilsøy.

Hun er også klokkeklar på at det er på tide at noen «utenfor Drammen» havner på Stortinget for Buskerud.

– Jeg tenker det er på høy tid at det kommer noen fra denne delen av Buskerud igjen. Nå har det jo vært Per Olaf som har vært den fra lengst ute i distriktet – fra Vestfossen, sier hun.

Du kan lese hele saken på NRKs sider HER

Se hele meningsmålingen med alle tallene for Buskerud HER

Trygve Vedum og ordfører Knut Kvale på terrassen til Kvale under et besøk i august i fjor. Begge har god grunn til å være fornøyde i dag.
Senterpartiets toppkandidater i Buskerud. F.v. Stian Bakken, Sigrid Simensen Ilsøy og Per Olaf Lundteigen. De to sistnevnte har stor sjans for å komme inn på stortinget med dagens meningsmåling.
Del:
Annonse