2. mars 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Andre opplag av «Eiker i Krig» ble fort utsolgt i jula og nå er det bestilt et nytt opplag. Historielaget har derfor bestemt at alle ungdomsskolene i Øvre og tidligere Nedre Eiker skal få ett klassesett hver.

Gir «Eiker i krig» som klassesett til ungdomsskolene

Eiker Historielag må trykke opp enda et nytt opplag av bok «Eiker i krig» og gir samtidig ett klassesett til alle ungdomsskolene i Øvre Eiker kommune og tidligere Nedre Eiker kommune.
Annonse

Boka «Eiker i krig», som omhandler hendelser gjennom de fem krigsåra fra 1940 – 1945 i Eikerbygda med forfatter Odd Myklebust, ble opprinnelig utgitt av Eiker Historielag i 2004.

Det ble trykket to opplag, som begge etter hvert ble utsolgt. I forbindelse med 75-markeringen av 2.verdenskrigs slutt i fjor, ga Eiker Historielaget i samarbeid med forfatteren, ut en oppdatert utgave med en del nytt stoff rett før jul.

Annonse

Her var det mer stoff og flere bilder fra 2. verdenskrigs på Eiker. Utgivelsen ble velvillig støttet av Øvre Eiker kommune, Drammen kommune og Lions Øvre Eiker.

Boka ble fort utsolgt, og et nytt opplag bestilt, forteller leder i Historielaget, Stein Andersen og leder i Bokkomiteen, Pål Ødemark.

– Styret i Historielaget mener det er viktig at bygdas ungdom også gjennom skolene får tilgang til denne delen av vår historie. Vi har derfor gitt alle ungdomsskolene i Øvre og tidligere Nedre Eiker et klassesett av boka i gave.

Historielagets gave er godt mottatt i skolene og bokgaven vil bli overlevert om kort tid. Boka er også tilgjengelig, i «bla-versjon», i Bokhylla.no, noe også skolene vil kunne benytte seg av.

Del:
Annonse