27. mai 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Ordfører Knut Kvale mente han hadde en håpløs jobb som skulle velge ut de beste bidragene til en ny park i Hokksund blant 40 bidrag – og det på bare 45 minutter. Her forklarer Mathias Villarsd Svendsen, Mari Barstad og Yasmin Stengel om ideen sin.

105 elever kjempet om å lage den beste parken i Hokksund

9. klassetrinn ved Hokksund Ungdomsskole (HUS) har tatt den nye læreplanen på alvor. I dag var nemlig 105 elever i sving med å presentere sine ideer for en ny park i Hokksund – et prosjekt de har jobbet med i fem uker. Ordføreren var med i dommerpanelet.
Annonse

Den nye læreplanen i ungdomsskolen skal blant annet stimulere til kreativitet og skaperevne og det skal skje på tvers av fagene på skolen. Med denne oppgaven har elevene fått vist praktisk skaperevne, de har brukt matte til å sette opp budsjetter og de har ikke minst brukt norsk til å lage presentasjoner via dataverktøy og programmering.

Etter fem uker med intens jobbing var dagen i dag kommet hvor alt skulle presenteres. Det skjedde i Sentrumshallen hvor 40 grupper holdt sin presentasjon. En av dommerne som gikk rundt for å bedømme oppgavene, var ordfører Knut Kvale.

Annonse

– Dette er en håpløs oppgave på 45 minutter, sa han til Eernytt.no. Men han var tydelig imponert over hva ungdommene på 15 år hadde fått til og de ulike ideene som ble vist fram i form av tegninger i målestokk, fysiske modeller og ikke minst gjennom datavisning.

Målet med det hele er å selge inn nye ideer til våre lokalpolitikere og ikke minst få en ny park i Hokksund som kan være et samlingssted for både unge og voksne. Og mange av forslagene hadde nettopp et felles samlingspunkt som grunnidé.

Solveig Cross (f.v.), Sabine Nyhus og Venus Fayli kalte sitt forslag «Lysparken» på grunn av de mange lysene. Her er det plass til basketbane, lekeapparater og ikke minst sittegrupper. Parken er tenkt plassert i Stryken ved Gamle Sorenskrivergaarden.

Egne verter og konferansierer
Solveig Cross og Angelika Halonen var to av vertene som tok imot gjestene og dommerne denne dagen. Førstnevnte var også konferansier under utdelingen på slutten av dagen. Begge var også med å konkurrere om kurver med godteri som hovedpremie sammen med gavekort. De andre plassene fikk frukt og gavekort – ingen dårlig erstatning det heller, mente flere.

Denne gruppen – med Magnus Holmen (f.v.), Isak Moen og Heine Berg Sandnes – kalte sitt forslag «Eikerparken». En helt spesiell fontene danner senter av parken som har de fleste elementer en park skal ha. Alt vist i form av plansjer, fysisk modell og ikke minst en datapresentasjon.

Har eget skaperverksted
Hokksund Ungdomsskole har et eget rom de kaller skaperverksted. De siste ukene har det vært flittig brukt og skolen har blant annet kjøpt inn tre 3D-printere og to maskiner for å skjære ut bokstaver i forskjellige materialer. Disse er flittig i bruk for å lage hyggelige skilt som skal gjøre skolehverdagen litt hyggeligere for alle.

Rommet er også malt i rødt – noe elever og ansatte setter stor pris på. Skolen er nemlig rimelig «hvit» ellers. Fargen er ikke ment for å skule eventuelle blodsprut etter omgang med diverse verktøy – for slike ulykker har det vært lite av. Noe brente fingre på limpistol er det derimot blitt uten at noen har fått varige mén av den grunn.

40 ulike grupper viste i dag fram sine ideer for hvordan de kunne tenke seg en ny park i Hokksund.
Lærer og prosjektansvarlig, Vibeke Molandsveen (t.v.) og konferansier Solveig Gross i prosjektrommet som har fått en betydelig oppgradering den siste tiden. Ikke minst har de fått samlet alt verktøyet på skole på ett sted.
Her ser vi alle vinnerne i dagens konkurranse med konferansier Solveig Cross til venstre. Vinnerne for 1. plass er Oman, Aasne og Emeline. 2. plass gikk til Selma, Erlend og Nicolai. 3. plass gikk til Olea, Emira og Dennis. (Foto: Privat)
Del:
Annonse