17. juli 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Kommuneoverlegene Anne Aune i Øvre Eiker og John David Johannessen i Drammen kan glede seg over langt lavere smittetall om dagen og med varmere vær er det forventet enda lavere tall.

Lav smitte i Drammen og Øvre Eiker siste døgn

Ni personer bosatt i Drammen kommune har fått påvist koronasmitte i løpet av det siste døgnet. I Øvre Eiker er det ikke påvist nye tilfeller siste døgn, men i går ble det meldt om to nye tilfeller.
Annonse

For åtte av tilfellene i Drammen er smitteveien kjent. For den siste er smitteveien foreløpig ikke fastslått.

Ingen av dagens rapporterte smittetilfeller berører noen av kommunens barnehager, skoler eller helseinstitusjoner.

Annonse

– Det er positivt at vi er under 10 smittetilfeller, og det er veldig positivt at andelen med ukjent smittevei er så lav. Denne uka har vi så langt rapportert om 54 nye smittetilfeller. Av dem er det bare seks som har hatt ukjent smittevei. Dette er godt under den andelen vi har sett over tid når det gjelder ukjent smittevei, sier kommuneoverlege John David Johannessen i Drammen kommune.

I løpet av de siste 14 dagene er det påvist 172 nye smittetilfeller. Dette er det tredje laveste tallet som er registrert i løpet av en toukersperiode siden den tredje smittebølgen traff Drammen kommune i begynnelsen av mars.

– Det er gledelig at dette tallet fortsetter å synke. Det bekrefter at smittetrenden fortsatt utvikler seg i positiv retning, men vi er avhengige av å redusere de daglige smittetallene ytterligere for å redusere risikoen for en plutselig smitteoppblomstring igjen, sier kommuneoverlegen.

Siden begynnelsen av mars 2020 har 3.998 personer bosatt i Drammen kommune fått påvist koronasmitte. 48 personer har gått bort etter å ha fått påvist smitte.

Ingen nye smittetilfeller
Kommuneoverlegen melder om at det ikke har blitt bekreftet nye smittetilfeller med koronavirus i Øvre Eiker det siste døgnet. Kommuneoverlegen vurderer derfor smittemiljøet som lavt.

I går ble det imidlertid meldt om to nye tilfeller i Øvre Eiker, men begge hadde kjent smittevei og ingen nye nærkontakter.

Det er med dette registrert totalt 353 bekreftede tilfeller av korona i Øvre Eiker kommune siden utbruddet i mars 2020, hvorav 148 er smittet i 2021.

Del:
Annonse