13. juli 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Drammen er vertskommune for Kulturytring og tar mål av seg å bli byens svar på Arendalsuka på kulturfronten. (Foto: Drammen kommune)

Kulturytring Drammen – kulturen svar på Arendalsuka

Om snaue to måneder er det endelig klart. Fra 21. til 23. juni 2021 samles hele det norske kulturlivet for aller første gang til samtaler og debatt om kunst- og kulturpolitikk under Kulturytring Drammen. I går ble de første programpostene for det som skal bli kulturens variant av Arendalsuka lansert.
Annonse

– Vi er stolte over å kunne presentere et variert og spennende program. Aktører fra hele kulturfeltet bidrar til programmet og vil være samlet på Kulturytring Drammen som blir landets første arena som i sin helhet er viet til kulturpolitikk, sier leder av Kulturytring Drammen, generalsekretær Hege Knarvik Sande i Norsk Kulturforum.

Kulturytring Drammen er kommet i stand etter initiativ fra Norsk Kulturforum som er en interesse- og kompetanseorganisasjon som samler hele kultursektoren i landets kommuner og fylkeskommuner, og gjennomføres i samarbeid med Drammen kommune og Viken fylkeskommune.

Annonse

Målet med arrangementet er å samle kulturlivet til debatter og samtaler om kunst og kultur og å styrke kultur som politikkområde. Det er rundt 60 aktører og organisasjoner som deltar, og i alt blir det over 100 arrangementer i løpet av de tre dagene Kulturytring Drammen pågår.

Annethvert år
– Kulturytring Drammen vil bli arrangert som en kunst- og kulturfestival annethvert år fremover. Som en start på valgkampene fremover ønsker vi å sette søkelyset på kulturpolitikken. Kulturytring Drammen skal være en arena som gir rom for kulturpolitiske ytringer av alle slag, og med det mangfoldige programmet har vi som mål å løfte kulturdebatten til et nytt nivå, sier Sande.

Koronapandemien setter en del begrensninger på gjennomføringen av Kulturytring Drammen. I år blir arrangementet gjennomført i all hovedsak digitalt. Drammen kommune ble kåret til Norges kulturkommune i 2019, og for kommunen er det viktig å være med på å utvikle en nasjonal arena for samtale og debatt om kunst- og kulturpolitikk.

– Vi har stor tro på at Kulturytring Drammen blir en viktig arena for kulturpolitikere og kulturutøvere i årene som kommer. Å være vertsby for Kulturytring bidrar til å forsterke Drammens posisjon som en kulturkommune å regne med. Vi skulle gjerne ønsket alle velkommen til Drammen i sommer og skapt et arrangement som hadde preget hele bybildet. Det er dessverre ikke mulig i år. Vi satser derfor på at alle får en god forsmak i år på hvordan Kulturytring Drammen kan bli, og at vi alle sammen kan møtes i Drammen til gode samtaler, debatter og opplevelser om to år, sier Jorunn S. Larsen som er kommunalsjef for kultur, idrett og frivillighet i Drammen kommune.

Her er noen av de sentrale temaene på Kulturytring Drammen:

• Ytringsfrihet og medieoffentligheten.

• Mangfold og ytringsrom.

• Næring og kultur.

Programmet for Kulturytring Drammen blir oppdatert fortløpende. For full oversikt over de ulike programpostene finner du HER

(Foto: Shujah Malik Awan)
Del:
Annonse