22. mai 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Daglig leder Sven Andre Kristoffersen og lærlingen Dag Andre Bergan Hæhre (17) med mopedbilen som har gjort hverdagen til lærlingen mye enklere.

Praktisk løsning: Kjøpte mopedbil til lærlingen «Dagern»

17 år gamle Dag Andre Bergan Hæhre – bare kalt «Dagern» i dagligtale, er kjempefornøyd med «doningen» sin. Han fikk nemlig en mopedbil som firmabil – grunn: Han er bare 17 år, men i full lære hos Kristoffersen as i Hokksund.
Annonse

Hva gjør du når du ikke har «lappen», men trenger å komme deg på jobb tidlig om morgenen. Du bor i Vikersund, og skal gjerne ha med deg litt verktøy og utstyr for å gjøre jobben som maskinkjører hos Kristoffersen i Hokksund?

Jo, du får arbeidsgiveren din til å kjøpe en mopedbil til deg. Og det er ikke hvilken som helst mopedbil. Dette er nemlig en varebilutgave med god plass til utstyret og med en nyttelast på 342 kilo i det 2,8 kubikkmeter store lasterommet.

Annonse

Nå hadde ikke «Dagern» lappen for et slikt kjøretøy, men det fikset han lett. Grunnen var at en så tung mopedbil som 842 kilo krever et spesielt mopedførerbevis.

Praktisk og rimelig løsning
Ifølge daglig leder og eier av Kristoffersen, Sven Andre Kristoffersen, var dette en rimelig og praktisk løsning for den unge lærlingen. Alternativet ville nemlig vært at han hele tiden måtte sitte på med noen av de andre ansatte i firmaet.

– Her kan han ha med seg det han trenger for å gjøre jobben som maskinfører og er ikke lenger avhengig av å sitte på med andre. Det gir oss bedre fleksibilitet og gjør at «Dagern» ofte er den første på jobb og morgenen, og ofte den siste som reiser hjem, sier Sven Andre.

Var litt skolelei
Dag Andre forteller at han har vært tilknyttet Hokksund-firmaet i rundt ett år, men som lærling i snart to måneder. Før det var han elev ved Hæhre-skolen i Vikersund, men innrømmer at teori ikke hadde den største appellen hos ham. Derfor fikk han læreplass og «firmabil» og kjører fra og til Vikersund hver dag.

Det er god plass og lastekapasitet på bilen slik at «Dagern» kan ha med seg det han trenger i jobben som anleggsmaskinfører.

– Fartsgrensen på denne mopedbilen er bare 45 km/t så jeg må passe på og slippe trafikken forbi. Ellers hadde jeg blitt skikkelig upopulær, sier han og bedyrer at han stanser på nesten hver busslomme for å slippe trafikken forbi.

Det tar litt tid å kjøre med denne bilen, men han har faktisk kjørt helt til Slemmestad for å komme på jobb der. Men heldigvis for ham er de fleste jobbene til firmaet i Eiker og Drammen.

Han synes bilen er skikkelig gøy å kjøre og ettersom den liten og ganske stiv i fjærene får du en skikkelig fartsfølelse. Det eneste store spenningsmomentet er den kommende vinteren og hvordan den er på vinterføre.

Løsning for andre lærlinger
Sven Andre Kristoffersen mener en slik mopedbil kan være løsningen for andre firmaer som ønsker å ta inn unge lærlinger.

– Bilen kostet bare 180.000 kroner og det er langt unna det en vanlig firmabil koster. Dessuten gir det oss mye mer fleksibilitet i arbeidshverdagen, sier han.

Han understreker at de samme reglene gjelder for denne som for vanlige firmabiler. Det betyr at den kun skal brukes i jobbsammenheng og til og fra jobb.

Det er selvsagt med dekor på en firmabil selv om det er en litt spesiell utgave. Og han har fått navnet sitt på døra. Bilen har dessuten DAB-radio og varmeapparat.

Del:
Annonse