12. april 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Jan Einar Sandberg fikk seg en på «tryne» så blodet sprutet i går kveld av det han kaller en veltrent gutt i 14-15-års alderen hjemme på adressen i Vestre Nøstegate. Nå anmelder han saken.

Slått til blods på sin egen gårdsplass – nå anmelder han saken

Jan Einar Sandberg (66) ble i går kveld slått til blods på egen gårdsplass i Vestre Nøstegate. Nå anmelder han saken da han frykter ungdommene kan komme tilbake. Det var fem ungdommer, men kun én som slo.
Annonse

«Lederen» for ungdommene var 14 – 15 år og var godt trent. Det var lett å se og han visste hva han gjorde. De andre gjord ikke noe, verken å stoppe slåssingen eller hjelpe til, ifølge Sandberg.

Det hele startet like over klokken 20.00 i går kveld. Fem ungdommer, der fire av dem var av utenlands opprinnelse, sto ute i gården til datteren til Jan Einar Sandberg. De hadde fokus på sørstatsflagget som Jan har hengende bakerst i carporten på grunn av sin interesse for amerikanske biler.

Annonse

– Jeg lurte på hva de gjorde der og det var da de kommenterte flagget. Jeg spurte om de visste noe om historien til dette flagget, men det gjorde de tydelig vis ikke. Jeg ble nok litt forbannet over at de viste null respekt for voksne folk og ba dem gå hjem å lese seg opp på historien – så kunne vi diskutere det, sier Jan Sandberg til Eikernytt.no.

Ifølge Sandberg ba ham dem forsvinne fra eiendommer, men det var de ikke villige til. I stedet fikk han beskjed om at du «må ikke røre meg – måkke ta på meg». Det gjorde ikke Sandberg mindre forbannet og han tok på den ene ungdommen.

Det var da slaget mot nesa kom. – Han kastet seg over meg og jeg fikk meg en på nesa så blodet sprutet. Men han ga seg ikke med det. Jeg måtte forsvare meg ved å sparke tilbake og hadde jeg ikke vært så godt trent som jeg er, kunne dette gått langt verre, sier Sandberg.

Ringte politiet
Datter til Jan Sandberg, Kristin, ringte politiet mens dette skjedde. Det første de spurte om var om Sandberg hadde provosert ungdommene. Da kokte det for Jan og han ville ikke snakke mer med den politibetjenten.

Da de ringte politiet stakk ungdommene av, men Jan frykter at det ikke er siste gang han ser denne gjengen. Neste gang skal han være bedre forberedt.

Jan Sandberg ser på seg selv som en rimelig robust kar som verken er redd for en diskusjon eller en bordtenniskamp av det tøffe slaget. Men dette har gått inn på ham.

– Jeg har ikke sovet i hele natt. Jeg er øm i nesa, men ingen skader ellers. Men poenget er den totalt manglende respekten disse ungdommene utviste og jeg lurer på hva som hadde skjedd dersom det var andre mindre robuste de hadde gått løs på, sier han og legger til at han ikke legger seg flat for slike folk. – Jeg er ikke typen til det.

Kan ha en forhistorie
I ukene før påske var det flere ungdommer som ringte på dørene i området for så å sikke av. Jan tok en på «fersken» og ga ham et slag med beltet over låret. Ikke lenge etterpå kom far og sønn til huset, og etter en diskusjon var de vel forlikte i henhold til Sandberg selv.

Han ser seg ferdig med den saken og siden har det vært stille. Men han utelukker ikke at gjengen som kom på besøk i går kveld, kan ha vært kamerater av gutten han «fersket» tidligere i år.

Del:
Annonse