16. april 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Ellen Randi Henriksen, Dag Stavenes og Bjørn Kristoffersen rydder etter hogsten og sørger for at dette blir ved.

Grendeutvalget tok ryddejobben kommunen ikke hadde tid til

Medlemmer av grendeutvalget i Vestfossen har denne uken ryddet skog og kratt i den lille parken ned mot Vestfosselva. Kommune hadde ikke tid til å ta jobben, men det satte ikke en stopper for planene om å åpne opp landskapet slik at de nok en gang kunne se over til Strandajordet.
Annonse

Grendeutvalget inviterte til dugnad, men det kom ikke så mange flere enn utvalgets egne medlemmer og to mann til. Men de stilte til gjengjeld med motorsager og maskiner slik at de fikk ryddet nesten hele strekningen fra der elva starter og ned til et pumpehus – et område som bare omtales for parken.

Nå fikk de ikke gjort jobben helt ferdig, da både ryddemaskinen og flisekutteren fikk tekniske problemer. Og å få tak i reservedeler en fredag ettermiddag er ingen billig sak. Derfor må resten av jobben gjøre til uka når maskinene er i gang igjen.

Annonse

Dugnaden startet så vidt på tirsdag og det er blitt jobbet både onsdag, torsdag og fredag. Målet er å få åpnet opp området slik at det blir mer luft og utsyn til Strandajordet.

– Dette kommer til å bli skikkelig bra, sier sekretær Ellen Hals Hellerud i grendeutvalget. Hun sørget for at «mannskapene» fikk seg mat på fredag ettermiddag. Da hadde folka jobbet i flere timer og var klare for litt «fôring».

Nå håper grendeutvalget at kommunen følger opp med å plassere ut benker på området og at det klippes jevnlig slik at det blir attraktivt å bruke for store og små i Vestfossen.

Nå kan vi se over til Strandajordet igjen. Elvebredden ved den lille parken nedenfor Bruksgata var i ferd med å gro helt igjen.
Det var Hans W. Horne som hadde ideen til denne dugnaden. Med seg har han Jo Inge Hellerud i graveren og Per Håkon Sundet stilte med flisekutter.
Del:
Annonse