22. juli 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

ÅRBOGEN: Mange berusede ungdommer ute i den kalde natta. (Alle foto: Alexander Jansen / Drm24)

Natt til 1. mai: Politiet ba foreldre hente sine håpefulle

Politiet har hatt mange oppdrag knyttet til festing og beruselse fredag kveld og natt til lørdag. Blant annet på Årbogen i Krokstadelva var det full fest med mange fulle ungdommer.
Annonse

Russetiden er åpenbart i gang, men også mange mindreårige har vært ute og deltatt i festligheter med alkohol natt til 1. mai, ifølge politiet. Det er DRM24 som melder dette.

På Årbogen var omlag 150 ungdommer i alderen 16-24 år samlet natt til lørdag, og politiet rykket ut til stedet med flere patruljer etter melding om mange berusede ungdommer.

Annonse

– Vi ber foreldre komme og hente sine mindreårige barn. Flere av disse er beruset, oppfordret politiet ved halv ett-tia natt til lørdag.

Forøvrig beskrev politiet stemningen som god på stedet, men etter hva DRM24 erfarer fra stedet skal det også ha vært noe slåssing blant noen av de som var samlet på Årbogen. Også uteteamet og Røde Kors var på plass for å følge opp festlighetene.

– Bortsett fra samlingen på Årbogen har det stort sett vært mye hjemmefester, sier operasjonsleder Erik Gunnerød i politiet til DRM24.

ÅRBOGEN: Flere politipatruljer rykket ut til Årbogen, her ved parkeringsplassen.

Jentene gjorde seg bemerket
Kvelden var nemlig fortsatt ung da de første meldingene begynte å tikke inn i anledning fyll og festing fredag. Først ut var et par jenter som hadde barket sammen ute på gata i Hans Tordsens gate på Strøtvet.

Ifølge politiet hadde det vært regelrett slåsskamp på stedet, og en av de to partene havnet i arresten etter bråket.

Kort tid senere måtte politiet rykke ut igjen, denne gangen til Christoffer Knudsens gate på Landfalløya. Meldingen her gikk ut på en livløs kvinne som lå rett ut på bakken.

– Det viste seg å være for mye inntak av alkohol, og damen ble kjørt legevakta i ambulanse for nærmere undersøkelser, opplyser politiet.

Politiet måtte også rykke ut til Mjøndalen stasjon fredag kveld, etter melding om beruset og utagerende mann på stedet. Ifølge politiet dreide seg om en kjenning i 60-åra fra Lier som hadde ropt slibrigheter etter noen ungdommer på stedet. Mannen endte opp med å bli bortvist.

I tillegg har et par mannlige bilførere blitt tatt for promillekjøring i løpet av kvelden og natten.

RØDE KORS: Røde Kors var også på plass og patruljerte natt til 1. mai i skogen rundt Årbogen.
Del:
Annonse