19. mai 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Åtte nye smittetilfeller i Drammen siste døgn, men antall tester er normalt lavt på røde dager i kalenderen. (Illustrasjon: Alexander Jansen / DRM24)

Åtte nye smittetilfeller i Drammen – null i Øvre Eiker

Det er siste døgnet påvist smitte hos åtte innbyggere i Drammen kommune. Hos syv er smitteveien kjent, mens den er ukjent for en person. I Øvre Eiker er det ingen nye tilfeller.
Annonse

Antall påviste tilfeller siste 14 dager er 166. Dette er på nivå med antallet som ble rapportert i går. Da var tallet på 165.

Av de 166 som har fått påvist smitte den foregående toukersperioden, var det 92 som fikk påvist smitte den første uka, mens det er 74 den andre uka.

Annonse

– Smittetallene de siste to ukene er fortsatt høyt, men det er gledelig å se at antallet smittede har en nedadgående trend. For å hindre ny smitteøkning er det fortsatt viktig å følge de råd og regler som gjelder til enhver tid, sier kommuneoverlege John David Johannessen.

Han påpeker viktigheten av å holde avstand, ha et redusert antall nærkontakter i løpet av en uke og unngå steder hvor det er mange mennesker samtidig. Dette nettopp for å unngå situasjoner der smitte kan spre seg til flere personer.

For hver uke som går vaksineres det et tusentalls drammensere. Per 30. april var det satt totalt 28.100 vaksinedoser, og i uken som gikk ble det satt 3.800 vaksinedoser. Kommunen jobber nå med å sette vaksiner på personer i gruppen 5 og 6, det vil si personer i alder 55-64 år med underliggende sykdommer og 45-54 med underliggende sykdommer.

Kommunen mottar lister fra fastlegene om hvem som er i de forskjellige gruppene, så de kan ikke bestille time om de ikke står på listen med underliggende sykdom fra fastlegen.

Tilhører du en av de fire første gruppene og enda ikke har fått vaksine, kan du kontakte vaksinetelefonen på 32 04 44 44 for å bestille en time. Du kan se utviklingen i vaksinebarometeret som oppdateres hver uke.

Er du ferdigvaksinert gjelder fortsatt smittevernreglene, men regjeringen har lettet noe på rådene for fullvaksinerte etter anbefaling fra Folkehelseinstituttet.

– Vi har stadig sikrere kunnskap om at vaksine beskytter godt mot å bli alvorlig syk og mot å smitte videre. Den kunnskapen må vi bruke til å lette på tiltak der det er mulig, sa Bent Høie tidligere i uken.

Siden begynnelsen av mars 2020 har 4.018 personer bosatt i Drammen kommune fått påvist koronasmitte. 48 personer har gått bort etter å ha fått påvist smitte.

Ingen nye smittetilfeller i Øvre Eiker
Kommuneoverlegen melder om at det ikke har blitt bekreftet nye smittetilfeller med koronavirus i Øvre Eiker det siste døgnet.

Det er med dette registrert totalt 355 bekreftede tilfeller av korona i Øvre Eiker kommune siden utbruddet i mars 2020, hvorav 150 er smittet i 2021.

Del:
Annonse