21. juni 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Sommerkvikk var en stor suksess i fjor og ble sponset av Gjensidigestiftelsen. I år har staten bevilget ekstra penger til sommeraktiviteter for barn og unge, og dette skal fordeles i kommunestyret onsdag. (Arkivbilde)

10 lag og foreninger vil arrangere sommerskole i Øvre Eiker

Hele 10 lag og foreninger vil arrangere sommerskole i Øvre Eiker denne sommeren. Totalt er det søkt om 2.112.900 kroner og i innstillingen fra kommunedirektøren til onsdagens kommunestyremøte er det foreslått bevilget den samme summen til ni av søkerne.
Annonse

Men i går kveld kom det også en gladmelding til Øvre Eiker Idrettsråd. Det var fra Gjensidigestiftelsen, som var hovedsponsor for Sommerkvikk på Eiker Kvikk i fjor sommer. Stiftelsen gir idrettsrådet hele 512.230 kroner til nettopp sommerskole på Eiker Kvikk.

Men i år er dette er samarbeid mellom klubben og Vestfossen IF og Bakke IF. Her er det et tilbud til alle aldre på grunn- og videregående skole. Gir tilbud tre dager i uka i 6 uker – på starten og slutten av skolens ferie. Tilbudet foregår i Skotselv, Vestfossen og på Røren og gjelder hele 2.000 deltakere.

Annonse

Leder i Eiker Kvikk, Tone Nordli, sier dette er en gledelig nyhet, men vil avvente kommunestyrets behandling av saken. Det samme vil nyvalgt leder av Øvre Eiker Idrettsråd, Hanne Lyngås.

Saksdokumentene til onsdagens kommunestyre ble først klare i går kveld og er nylig lagt ut på kommunens nettsider.

Kommunedirektørens anbefaling om hvem som skal få tilskudd
Kommunestyret tildeler følgende tilskudd til å arrangere sommerskole 2021 i tråd med søknadene og retningslinjer for tilskuddsordningen:

– Øvre Eiker idrettsråd, kr 550 000,-
– MS Eikern venneforening, kr 400 000,-
– Hokksund IL, kr 230 000,-
– Eiker 4H nemd, kr 120 000,-
– Kiwanis Club Øvre Eiker, kr 122 200,-
– Øvre Eiker teaterråd, kr 270 000,-
– Bakke bygdekvinnelag, kr 165 000,-
– Østsiden vel, kr 135 700,-
– Eiker Innovators & Makers, kr 120 000,-

Kommunestyret gir kommunedirektøren fullmakt til å foreta omfordeling av tilskudd til søkere som har fått avkortning, dersom noen av søkerne ikke aksepterer tilskuddet eller tilbakebetaler deler av midlene.

Kommunestyret gir kommunedirektøren fullmakt til å innvilge justeringer i tilbud og finne gode løsninger i dialog med søkerne, herunder å inngå avtaler om bistand fra kommunalt personal i tilbudene når det er mulig.

Kommunestyret gir kommunedirektøren fullmakt til å utforme vedtaksbrev, og fullmakt til å fatte vedtak om tilbakebetaling m.m. i henhold til retningslinjer for støtte til frivillighet og kulturliv, kapittel 1.

Begrunnelse
Søkerne som innvilges tilskudd har oppfylt kriteriene i tilskuddsordningen. Tilskuddet er tildelt ut fra en helhetsvurdering av tilbudet til barn og unge i Øvre Eiker sommeren 2021.

Del:
Annonse