17. april 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

SKÅL: Marit Enger prøvesmaker sideren sammen med kjøkkensjef Line Merete Andreassen. Den får godkjent-stempelet. (Fotos: Privat)

De eldre på Eikertun skal feire 17. mai med festbord og boblevann

(Oppdatert 12.05.21) Selv om det ikke blir en vanlig 17. mai feiring i år heller, vil beboerne på Eikertun ikke lide noen nød. De har nemlig prøvd ut dekking av festbordene og drikken til nasjonaldagen. Her blir det boblevann og mye god mat til alle på «huset».
Annonse

Onsdag denne uken var de eldre invitert til å si sin mening om hvordan de ville ha borddekkingen på 17. mai. I festsalen var det dekket opp to fine bord, men det var litt delte meninger om hva som var finest.

Uansett hva de velger, kommer det garantert til å bli fint og høytidelig. Innkjøpt og prøvesmakt sider og andre godsaker legger vel heller ikke noen demper på stemningen på denne spesielle dagen.

Annonse

Champagnefrokost
– Vi kaller det en champagnefrokost, men må nok nøye oss med god sider i stedet. Det som er sikkert er at vi får mye god mat og drikke denne dagen og vi kommer til å bruke god tid på dette måltidet, sier leder for driftsstab på Eikertun, Ann Kristin Moe.

Hun takker Hokksund Sanitetsforening for at de bevilget 5.000 kroner til å gjøre det pent på hele Eikertun til 17. mai. I tillegg til innkjøp av pynt, er det blitt litt ekstra til «godsaker» også.

Det er Liv Marit Bollerud som tar seg av den praktiske delen av pyntingen – både på de ulike avdelingene og på 17. mai. Hun har sin frisørsalong på Eikertun og vil nok ha mye å gjøre med å få de eldre fine på håret til feiringen.

Denne typen feiring av nasjonaldagen startet i fjor med at én avdeling ville gjøre litt ekstra stas på de eldre ettersom korona-situasjonen hadde stengt ned det meste som var hyggelig og gøy for de eldre.

Det var så vellykket at samtlige avdelinger meldte seg på da invitasjonen ble sendt ut i år.

– Det er viktig med brukermedvirkning og her får de eldre lov å bestemme hva de skal spise og drikke selv. Kjøkkenet på Eikertun er kjent for å strekke seg langt og nettopp å etterkomme ønsker står høyt på prioriteringslisten til vår nye kjøkkensjef, sier Ann Kristin.

Marit Enger (f.v.), Bodil Skaar og Dagfinn Bermingrud har sjekket forslagene til borddekking til 17. mai og sier at dette blir meget bra.

Skikkelig feiring
I dag ble det bekreftet at veteranbilkortesjen fra Røren vil kjøre innom Eikertun på sin runde i bygda. Det er noe de eldre vil sette stor pris på. Og trolig vil det også komme et korps for å spille for beboerne og ansatte der på 17. mai.

– Vi kommer til å få en fin markering selv om det ikke blir noe barnetog i år heller. Vi skal kose oss med god mat og drikke og selvsagt blir det is og brus til alle sammen, sier Ann Kristin Moe.

Sanitetsforeningene stiller opp
Det er ikke bare Hokksund Sanitetsforening som stiller opp for de eldre på 17. mai. I Vestfossen har sanitetsforeningen gitt 1.500 kroner til pynting på «Trygdepensjonatet». Og i Skotselv har den lokale sanitetsforeningen bidratt til å gjøre det litt triveligere på Haugløkka omsorgsboliger.

Det kommer garantert til å bli staselige bord på 17. mai på Eikertun. Her er noen av forslagene de eldre fikk si sin mening om.

Del:
Annonse