21. juni 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Smittevernoverlege Einar Sagberg i Drammen kommune mener det er sannsynlig med større smitte i kommunen enn det som rapporteres ettersom det fortsatt er flere med ukjent smittevei.

Elever i karantene etter syv nye koronatilfeller i Drammen

Sju personer bosatt i Drammen kommune har fått påvist koronasmitte i løpet av det siste døgnet. I Øvre Eiker er det nok en dag uten nye smittetilfeller.
Annonse

Av disse har fem kjent smittevei, én person har ukjent smittevei, mens smittesporingen fremdeles pågår for den siste smittede.

Ved Rødskog skole og Drammen videregående skole settes elever og ansatte i karantene som følge av smittetilfeller. Ingen av kommunens barnehager eller helseinstitusjoner berøres av smittetilfellene som rapporteres i dag.

Annonse

I løpet av de siste to ukene er det påvist 157 nye smittetilfeller i kommunen. Dette er ett tilfelle mer enn det som ble rapportert i går.

– Antall smittede siste 14 dager holder seg relativt stabilt og vi er selvfølgelig glade for at vi ikke ser en stadig økning, men det er fortsatt ett høyt nivå som gjør situasjonen ustabil. Så lenge det stadig dukker opp nye tilfeller med ukjent smittevei så er det sannsynligvis flere smittede i kommunen vår enn de vi finner, sier smittevernoverlege Einar Sagberg.

Han er også bekymret for at det kan komme nye utbrudd.

– Som vi ser mange steder i landet så oppstår det raskt utbrudd nå som vi har noe mindre restriksjoner. Dette er også noe som fort kan skje i Drammen. Det er derfor viktig at alle følger de begrensningene som fortsatt gjelder, fortsetter Sagberg.

Siden begynnelsen av mars 2020 har 4.247 personer bosatt i Drammen kommune fått påvist koronasmitte. 48 personer har gått bort etter å ha fått påvist smitte.

Ingen nye smittetilfeller i Øvre Eiker
Kommuneoverlegen melder om at det ikke har blitt bekreftet nye smittetilfeller med koronavirus i Øvre Eiker det siste døgnet.

Det er med dette registrert totalt 381 bekreftede tilfeller av korona i Øvre Eiker kommune siden utbruddet i mars 2020, hvorav 176 er smittet i 2021.

Del:
Annonse