29. mai 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Terje Claussen fra Drammen kunne ta med seg denne laksen på 5,5 kilo etter dagens fiske og en på 8,0 kilo i går kveld. Da var han fornøyd med sesongstarten i Drammenselva.

Sesongstart: Tok to lakser det første døgnet av sesongen

Terje Claussen fra Drammen hadde bare tatt noen få kast i går kveld før årets første laks var et faktum. Kl. 21.40 landet han en laks på 8,0 kilo. I dag tok han en på 5,5 kilo. Da ga han seg i drittværet i Hellefossen.
Annonse

Det er mark som gjelder. Det slår Terje Claussen fast. Han landet sin første laks for sesongen etter bare noen få kast i går kveld. I dag tok han en ny fisk – også den på mark.

Terje er vel det vi kan kalle en litt over gjennomsnittet ivrig laksefisker. Det var derfor helt greit at sesongen startet i går kveld. Han kjøper som regel en 7-8 kort i Drammenselva hver sesong, men han gir seg ikke med det. For det blir også en del kort i andre elver rundt om i Norge.

Annonse

– Det blir en del timer på dette i året. Jeg forsøkte meg også på golf samtidig, men det var ikke noe for meg, sier han.

Det er flom i Drammenselva og vannet er kaldere enn vanlig på denne årstiden. 6-7 grader tipper fiskeren fra Drammen. Mens den store vannføringen gjør det vanskelig å fiske enkelte steder, er evja en bra plass nå. Men det er kaldt å stå ute i vannet med slike temperaturer. Fisken er heller ikke på det sprekeste med disse lave temperaturene.

Flere Eikernytt.no snakket med i formiddag ga seg derfor etter få timer i elva. Et til tider skikkelig regnvær gjorde ikke situasjonen noe bedre.

I går ble det tatt to laks . Den ene var altså på 8,0 kilo. Den andre ble tatt med wobbler fra båt og var på 7,8 kilo. Den siste ble tatt i Nedre Eiker av Daniel Vincent.

Del:
Annonse