16. april 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Mia Hoxmark (t.v.) og Anja satt på benken ved den nye brua over til Nedre Sandøra da de hørte noe som kunne høres ut som et rop om hjelp. De varslet derfor nødetatene som satte i gang en stor aksjon.

Stor leteaksjon etter mulig rop om hjelp fra Drammenselva

Anja og Mia Hoxmark var ved brua over til Nedre Sandøra da de syntes å høre rop om hjelp fra Drammenselva. De ringte nødetatene, som rykket ut med mannskaper på begge sider av elva, samt en luftambulanse.
Annonse

Det var klokken 18.12 i kveld at brannvesenets 110-sentral meldte om en mulig person i Drammenselva. Men jentene som hadde meldt ifra var langt fra sikre – det kunne like godt vært en ku som rautet, men de tok ingen sjanser og varslet.

Etter søk i elva fra land og med båt, samt med et ambulansehelikopter, var det ingen personer som ble funnet. Heller ingen ku for den saks skyld, men det er meget stor vannføring i Drammenselva nå og en eventuell person kunne ha drevet langt nedover elva før nødetatene kom til stedet.

Annonse

Men det skal så langt ikke være noen savnet, og politiet valgte derfor å avslutte aksjonen.

De to jentene sier til Eikernytt.no at de hørte godt etter og flyttet seg litt nedover langs elv for å høre bedre. Men ropene, eller rautingen om det var det, stilnet fort.

De to ble kjørt over til Hokksund Camping hvor ambulansemannskaper og politi hadde satt opp en samlingsplass for om mulig gi mer informasjon.

Del:
Annonse