24. mai 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

12 nye smittetilfeller i Drammen og en skole er stengt i påvente av fullverdig koronatest. (Illustrasjon)

Tolv nye smittetilfeller siste døgn i Drammen

(Oppdatert kl. 12.45) Tolv personer bosatt i Drammen kommune har fått påvist koronasmitte i løpet av det siste døgnet. Smitteveien er kjent for alle sammen. I Øvre Eiker er det ikke påvist noen nye tilfeller.
Annonse

Ingen av dagens smittetilfeller har konsekvenser for noen av kommunens barnehager, skoler eller helseinstitusjoner.

En positiv hurtigtest i en annen kommune enn Drammen får imidlertid konsekvenser for Norlights Montessoriskole Drammen. For å få oversikt over situasjonen og forhindre ytterligere smittespredning, er det besluttet at skolen holdes stengt inntil det foreligger svar på om den ordinære koronatesten også viser positivt resultat. Elever ved skolen og deres foresatte får ytterligere informasjon direkte fra skolen.

Annonse

– Det positive med dagens smitterapport er at vi har kjent smittevei for alle de påviste tilfellene. Det er alltid viktig å ha så få smittede med ukjent smittevei som mulig, men det er ekstra viktig at vi kjenner til smittekildene når det er en såpass ustabil situasjon som vi har nå. De siste sju dagene har vi over 100 nye smittetilfeller. Det er mange, og vi ønsker ikke noe særlig ukjent smitte ute i samfunnet, sier kommuneoverlege Ingeborg Johannessen i Drammen kommune.

Bare ett av dagens smittetilfeller knyttes til russen. Dermed er det foreløpig ikke registrert noen stor smitteoppblomstring som følge av tilfellene som ble rapportert i går. Kommuneoverlegen mener imidlertid det er for tidlig å vurdere hvordan smitten kan ha bredt seg blant russen.

– Det er rapportert som smittetilfeller blant russen i Drammen. I tillegg har Lier rapportert om det samme. Det er elever som går sammen på skolen, men som bor i ulike kommuner. Så vi må være forberedt på at smittetilfeller i Lier også kan påvirke Drammen. Derfor er vi nok nødt til å forvente noen flere smittetilfeller som følge av de tilfellene som ble rapportert i pinsehelgen. Men vi oppfordrer selvfølgelig russen til å følge alle reglene og anbefalingene som alle andre, slik at vi kan begrense antallet smittetilfeller, sier Johannessen.

I løpet av de siste 14 dagene er det påvist 160 nye smittetilfeller i Drammen kommune. Det er omtrent på det samme nivået som vi har ligget de siste dagene.

Siden begynnelsen av mars 2020 har 4.270 personer bosatt i Drammen kommune fått påvist koronasmitte. 48 personer har gått bort etter å ha fått påvist smitte.

Ingen nye smittetilfeller i Øvre Eiker
Kommuneoverlegen melder om at det ikke har blitt bekreftet nye smittetilfeller med koronavirus i Øvre Eiker det siste døgnet.

Det er med dette fortsatt registrert totalt 381 bekreftede tilfeller av korona i Øvre Eiker kommune siden utbruddet i mars 2020, hvorav 176 er smittet i 2021.

Del:
Annonse