12. april 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Det er meldt om ni tilfeller av koronasmitte siste døgn – blant annet på Åssiden VGS. (Foto: Google)

Flere russ i karantene etter smitte på Åssiden VGS

(Oppdatert kl. 12.00) Ni personer bosatt i Drammen kommune har fått påvist koronasmitte i løpet av det siste døgnet. Smitteveien er kjent for sju av dem, mens smittesporingen fremdeles pågår for de siste to.
Annonse

Åssiden videregående skole berøres av dagens smittetilfeller, og nærkontakter har mottatt informasjon om karantene.

Blant dem som er satt i karantene som følge av dagens smittetilfeller, er det en del russ.

Annonse

Ingen av kommunens barnehager eller helseinstitusjoner er berørt av smittetilfellene som rapporteres i dag. Det er heller ingen av barne- eller ungdomsskolene i kommunen.

– Vanligvis har vi sett en nedgang i smittetallene som har vært rapportert i helgene. Dagens tall er også litt lavere enn det vi har sett de siste dagene. Men smittetrykket er fortsatt nokså høyt i Drammen kommune, og vi må helt tilbake til begynnelsen av april for å finne et høyere tall som er rapportert en søndag enn det som rapporteres i dag, sier kommuneoverlege John David Johannessen.

– Det er viktig at alle fortsatt husker på at pandemien på ingen måte er over. Vi har en del smitte i kommunen vår, og nå meldes det om flere tilfeller av den indiske virusmutasjonen både i Oslo og enkelte steder i Viken. Vi har ikke sett denne mutasjonen i Drammen kommune ennå, men Folkehelseinstituttet forteller at den virker å være enda mer smittsom enn den engelske virusmutasjonen som forårsaket den tredje smittebølgen, sier Johannessen.

Flere vaksineres
Det er mange personer som vaksineres hver uke, og snart får Drammen kommune enda flere vaksinedoser når noen kommuner prioriteres ytterligere i vaksinasjonsarbeidet. Samtidig er det først kommende uke at vaksinasjonen av innbyggere under 65 år uten underliggende sykdommer kommer i gang for fullt.

Det betyr at det er mange innbyggere som ikke har fått den første vaksinedosen ennå. I løpet av juli vil alle over 18 år ha fått tilbud om første vaksinedose, og det er flere måneder til store deler av befolkningen er fullvaksinerte.

Siden begynnelsen av mars 2020 har 4.337 personer bosatt i Drammen kommune fått påvist koronasmitte. 48 personer har gått bort etter å ha fått påvist smitte.

Ingen nye smittetilfeller i Øvre Eiker
Kommuneoverlegen melder om at det ikke har blitt bekreftet nye smittetilfeller med koronavirus i Øvre Eiker det siste døgnet.

Kommuneoverlegen regner smittemiljøet i Øvre Eiker som lavt.

Det er med dette registrert totalt 384 bekreftede tilfeller av korona i Øvre Eiker kommune siden utbruddet i mars 2020, hvorav 179 er smittet i 2021.

Del:
Annonse