21. juni 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

10. juni kl. 19.00 stiller Guren Hagen i Haug kirke som et ledd i sin turné mellom 10 kirker i hele Sør-Norge.

Guren Hagen på kirketurné med innlagt stopp i Hokksund

Guren Hagen kommer til Haug kirke i Hokksund 10. juni. Han er en av Norges fremste visekunstnere og en historieforteller av rang. Nå ser han fram til å endelig komme på «veien» igjen, og starter turneen sin i Raufoss kirke.
Annonse

– Etter mange måneder uten mulighet for å spille live føles det godt å endelig skulle reise på turné, sier Guren Hagen.

Takket være en helt nødvendig støtte fra Kulturrådet, kan han nå besøke 10 kirker sammen med sin medmusikant Vegar Ellevseth. I tillegg har han med seg en lydtekniker og en smittevernsansvarlig.

Annonse

– Vi tar smittevern på alvor, fortsetter Guren, som smiler når han forteller at denne personens oppgave er å sørge for at folk spriter seg før de besøker kirken, har navneliste på alle, og viser dem trygt til plassene deres. Alt gjøres etter reglene, sier han.

– Mor og far sørget for en oppvekst med ord og toner før jeg reiste fra min barndomsdal i 1976 og startet det som skulle bli et liv med musikk, har Guren fortalt tidligere.

De første 20 årene besto av seks år med skolegang pluss uendelige mil langs veien hvor han spilte i coverband på samfunnshus, klubber og hoteller, eller satt på puber og var trubadur.

– Fellesnevneren for alt dette var at hjertet mitt aldri helt var med, og jeg ser nå at det jeg egentlig gjorde var å vente på at sangene mine skulle bli født, sier Guren.

Ingen ble mer forundret en han selv da det begynte å komme sanger som stilmessig lå langt ifra det jeg hadde holdt på med. Og tekstene kom på dialekt. Sangene kom sent, men de kom godt og han har aldri sett seg tilbake.

Guren Hagen er en av Norges fremste visekunstnere og er en historieforteller av rang. Han har et trofast publikum både på konserter og ved radioapparatene.

Guren Hagen har til nå gitt ut hele 13 album med kjente og kjære låter som Det store i det små, Hotell Jord, Sammarsmårrå, Hjertet mitt og Vakre du.

Del:
Annonse