27. mai 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Førstkommende lørdag er det Hele Norge svømmer og du kan melde deg på via Øvre Eiker Svømmeklubb. Livredning og flyting kombineres med lek og moro for ungene. (Foto: Privat)

Nå kan du bli tryggere i vannet med Øvre Eiker Svømmeklubb

NRK har i samarbeid med Norges svømmeforbund og Norges livredningsselskap satt i gang prosjektet «Hele Norge svømmer». Førstkommende lørdag er det et opplegg i svømmehallene i Øvre Eiker.
Annonse

5. juni går den store flytefesten av stabelen. Og det er mye som skal skje rundt om i basseng, elver, tjern og sjø i Norges langstrakte land. I Nord-Norge skal de lage verdens lengste flytelenke, i Trondheim skal det lages verdens største flytende trønderbart og i Stavanger flyter de som madla-sverd.

– Vi i Øvre Eiker svømmeklubb vil også gjøre vårt for å sette fokus på sommerens viktigste budskap: Flyt! Barn, unge og voksne som kan flyte er selvbergende hvis ulykken skulle være ute. Flyt er også grunnelementet for svømmeopplæringen. Vi ønsker ingen drukningsulykker i kommunen vår i sommer – så fokuset må settes nå, sier svømmeskoleansvarlig i ØESK, Mariann Nordholm.

Annonse

Klubben inviterer derfor til flytefest lørdag 5. juni i Øvre Eiker svømmehall og Vestfossen folkebad. Første arrangementet starter 13.30. Påmeldingslenke finner du på facebooksiden: Øvre Eiker svømmeklubb.

– Vi har fått mange gevinster fra lokale bedrifter, hvor vi trekker ut vinnere fra deltakerlista – og fra de som har sendt oss flytevideoer. Akkurat nå jobber jeg med prosjektet: Fylle taket i svømmehallene med ballonger – som skal slippes på slutten av flytefesten, sier Mariann Nordholm.

Det er altså oppmøte kl. 13.15 og arrangementet varer fra 13.30-14:00. Det blir satt opp flere arrangementer utover dagen hvis arrangementet blir fullt.

– Vi tilbyr dette arrangementet som er for alle som melder seg på. Her blir det 30 minutter i vann med fokus på flyt, vannglede, vanntrygghet og selvberging. Det blir servert frukt, saft og kaffe til deltakere/foresatte, og hvis vi klarer å få til ballongslipp blir det en stor opplevelse på slutten av arrangementet, sier Mariann.

ØESK jobber for at alle barn og unge i Øvre Eiker kommune skal bli trygge i vann, selvbergende og svømmedyktige. Klubben tilbyr svømmeopplæring og svømmetrening for alle fra nybegynner nivå til elite.

Del:
Annonse