29. november 2023

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Øvre Eiker har brutt nullen og fått to nye smittede og ni i karantene etter et arrangement. Det ventes flere smittetilfeller her, melder kommuneoverlegen. (Illustrasjon: Kjersti Werge-Olsen)

To nye smittet og ni i karantene etter arrangement i Øvre Eiker

Kommuneoverlegen melder om at det har blitt bekreftet to nye smittetilfeller med koronavirus i Øvre Eiker det siste døgnet. Begge er smittet i forbindelse med et arrangement, og det er registrert 25 nye nærkontakter til disse tilfellene. I Drammen er det kun fire nye smittetilfeller siste døgn.
Annonse

Ytterligere ni nærkontakter er satt i karantene i forbindelse med et annet arrangement, der den smittede bor i en annen kommune. I tillegg er mange familiemedlemmer av nærkontaktene satt i ventekarantene.

Kommuneoverlegen vurderer smittemiljøet som noe uoversiktlig, og forventer at flere av de involverte vil teste positivt i dagene som kommer.

Annonse

Det er med dette registrert totalt 386 bekreftede tilfeller av korona i Øvre Eiker kommune siden utbruddet i mars 2020, hvorav 181 er smittet i 2021.

Fire smittetilfeller siste døgn
Fire personer bosatt i Drammen kommune har fått påvist koronasmitte i løpet av det siste døgnet. Tre av dem er nærkontakter av tidligere påviste tilfeller, mens smittesporing fortsatt pågår for den siste personen.

Ingen av kommunens barnehager, skoler eller helseinstitusjoner berøres av dagens smittetilfeller.

– To dager på rad med veldig lave smittetall er hyggelig. Slike tall bidrar til at smittetrykket synker og er forhåpentligvis en motivasjon for oss alle. Hold fast på de gode smittevernrutinene, så bidrar vi alle sammen til å unngå en ny smitteoppblomstring, sier kommuneoverlege John David Johannessen.

Må vente og se
– Det går noen dager fra du blir smittet til du får symptomer på koronasykdom. Deretter skal du bestille tid til testing og teste seg, og så skal prøvene analyseres. Vi må derfor være forberedt på at vi ikke nødvendigvis har sett alle konsekvensene av gjenåpningen ennå. Samtidig har det jo gått en drøy uke, og vi burde nok ha begynt å se tendenser til økende smittetall dersom gjenåpningen har ført til en markant økning i smitten. Tvert imot ser vi lave smittetall, og det tyder på at både serveringsstedene og gjestene i all hovedsak har fulgt anbefalingene som er gitt, sier kommuneoverlegen.

Han minner imidlertid om at den gode etterlevelsen av smitteverntiltakene er viktig også fremover. Det nytter ikke så mye å være flinke den første helgen eller uka, hvis vi ikke er det også i ukene og månedene som kommer.

Siden begynnelsen av mars 2020 har 4.376 personer bosatt i Drammen kommune fått påvist koronasmitte. 48 personer har gått bort etter å ha fått påvist smitte.

Del:
Annonse