21. juni 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Fortsatt lavt smittetrykk i Drammen og Øvre Eiker med kun fem nye smittetilfeller siste døgn. (Illustrasjon: Alexander Jansen / DRM24)

Fortsatt lav smitte i Drammens-distriktet med fire pluss én

Fire personer bosatt i Drammen kommune har fått påvist koronasmitte i løpet av det siste døgnet. I Øvre Eiker er det kun ett nytt tilfelle selv om det var fryktet langt flere etter et arrangement kommunen ikke vil si noe om.
Annonse

Tre av de smittede i Drammen er nærkontakter av tidligere påviste tilfeller. Den siste har fått påvist smitte etter reise i utlandet.

– Smittesituasjonen kan endre seg raskt, men det ser veldig lovende ut akkurat nå. Seks dager på rad med under 10 smittetilfeller er gode nyheter for alle som ønsker et lavere smittetrykk og en mer normal hverdag, sier kommuneoverlege Ingeborg Johannessen.

Annonse

I løpet av de siste 14 dagene er det påvist 123 nye smittetilfeller. Dette er det laveste tallet som er registrert siden 9. mars, som var den dagen den tredje smittebølgen startet med 43 nye tilfeller.

Flere tilbud åpner
– Nå åpner flere og flere tilbud etter å ha vært stengt en lengre periode. Det setter vi pris på alle sammen, og forhåpentligvis brukes disse tilbudene på en måte som gjør det mulig å ivareta smittevernet og forhindre økt smittespredning. Det er ingen som ønsker at gjenåpningsplanen stanses eller reverseres, sier kommuneoverlege Ingeborg Johannessen.

Siden begynnelsen av mars 2020 har 4.393 personer bosatt i Drammen kommune fått påvist koronasmitte. 48 personer har gått bort etter å ha fått påvist smitte.

Ett nytt smittetilfelle i Øvre Eiker
Kommuneoverlegen melder om at det har blitt bekreftet ett nytt smittetilfelle med koronavirus) i Øvre Eiker det siste døgnet.

Personen er nærkontakt til et tidligere smittetilfelle, og befant seg allerede i karantene.

I forbindelse med smitte i en annen kommune, er en klasse på Eiker videregående skole satt i ventekarantene.

Det er med dette registrert totalt 395 bekreftede tilfeller av korona i Øvre Eiker kommune siden utbruddet i mars 2020, hvorav 190 er smittet i 2021.

Del:
Annonse