22. april 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Kun fire nye smittetilfeller i Drammen siste døgn og ingen i Øvre Eiker. (Illustrasjon)

Kun fire nye smittetilfeller siste døgn

Fire personer bosatt i Drammen kommune har fått påvist koronasmitte i løpet av det siste døgnet. Alle er nærkontakter av tidligere påviste tilfeller. I Øvre Eiker er det ingen nye tilfeller og elever ved Eiker VGS er ute av ventekarantene.
Annonse

– Den gode trenden vi har sett den siste uka, fortsetter heldigvis videre. Sist gang vi rapporterte om færre enn ti tilfeller sju dager på rad var i slutten av februar og begynnelsen av mars. Da ble det registrert 27 tilfeller i løpet av sjudagersperioden. Nå er vi nede på 30 tilfeller for de siste sju dagene. Så tendensen er klar. Vi nærmer oss endelig smittetrykket vi hadde før den tredje smittebølgen, sier kommuneoverlege John David Johannessen.

I løpet av de siste 14 dagene er det påvist 103 nye smittetilfeller. Det er 20 færre enn i går.

Annonse

– Trenden er veldig god, og vi opplever et synkende smittetrykk. Det er nok ikke særlig realistisk å tro at vi får en tilsvarende sommer som vi hadde i fjor med mange uker uten noen smittetilfeller. Men klarer vi å holde smittetrykket så lavt som den siste uka, så skal vi være godt fornøyde. Da er smitterisikoen nokså begrenset hvis vi er flinke til å følge de generelle smittevernanbefalingene. Usikkerhetsmomentet er om vi får inn mer smittsomme virusvarianter som er påvist i andre kommuner rundt oss. Da kan smittesituasjonen bli krevende igjen, sier Johannessen.

Letter på tiltakene
Den positive utviklingen i smittetrykket gjør det mulig for politikerne å lempe på koronatiltakene tidligere enn det som har vært skissert. I gårsdagens møte i formannskapet ble det besluttet å innføre noen lettelser med umiddelbar virkning. Disse lettelsene omfattet blant annet antall deltakere som kan være til stede på arrangementer og opphevelse av stenging av en rekke virksomheter. I tillegg er det blitt lettelser i reglene for idretts- og fritidsaktiviteter for voksne over 20 år.

Lettelser som var planlagt gjennomført med virkning fra 24. juni er fremskyndet til 17. juni, og den planlagte opphevelsen av forskriften er fremskyndet til 30. juni.

– Det er alltid hyggeligere å åpne opp samfunnet enn å lukke det ned. Dessverre har vi vært nødt til å ha svært strenge tiltak for å begrense spredningen av koronasmitte over veldig lang tid i Drammen kommune. Politikerne forstår at det har vært en utrolig krevende tid for innbyggerne, men nå ser det heldigvis ut til å gå i riktig retning, og det er veldig gledelig å kunne fremskynde gjenåpningen, sier ordfører Monica Myrvold Berg.

Hun håper virkelig at vi ikke kommer i en situasjon hvor det blir snakk om å stenge ned samfunnet igjen. Både av hensyn til innbyggerne og til de næringsdrivende håper hun vi kan ta i bruk tilbudene i kommunen igjen på en smittevernmessig forsvarlig måte og nærme oss en normal hverdag og nyte sommeren.

Siden begynnelsen av mars 2020 har 4.397 personer bosatt i Drammen kommune fått påvist koronasmitte. 48 personer har gått bort etter å ha fått påvist smitte.

Ingen nye smittetilfeller i Øvre Eiker
Kommuneoverlegen melder om at det ikke har blitt bekreftet nye smittetilfeller med koronavirus i Øvre Eiker det siste døgnet.

Det er registrert fire nye nærkontakter knyttet til et smittetilfelle i en annen kommune.

Av ansatte og elever på første trinn ved Hokksund barneskole, mangler kun tre testsvar, og de øvrige har testet negativt.

Elevene ved Eiker VGS er nå ferdig med ventekarantene.

Det er med dette registrert totalt 395 bekreftede tilfeller av korona i Øvre Eiker kommune siden utbruddet i mars 2020, hvorav 190 er smittet i 2021.

Del:
Annonse