26. mai 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Instruktør, Nora Bakkeli, lærer ungdommen øvelse i aktivitet i praksis. Her er det «tre på rad» i stor størrelse med mye innsats og energi. (Foto: Øvre Eiker Idrettsråd)

Aktivitetsledere til Sommerskolen på kurs i helgen

Lørdag 12. juni arrangerte Norges Idrettsforbund og Øvre Eiker Idrettsråd aktivitetsleder kurs på Røren Idrettspark i Øvre Eiker. Totalt 45 representert fra Vestfossen idrettsforening, Fiskum idrettsforening, Eiker Kvikk, Hokksund IL, Bakke idrettsforening i Skotselv og Øvre Eiker Svømmeklubb var representert.
Annonse

Alle ungdommene var i alderen 15-18 år. Felles for alle deltakerne er at de alle har fått sommerjobb i ulike Sommerskole aktiviteter i Øvre Eiker i sommer.

Sommerkvikk og Øvre Eiker idrettsråd ønsket i dialog med Viken Idrettskrets og «skolere» ungdommen som skal jobbe som aktivitetsledere . Instruktør Nora Bakkeli, engasjerte ungdommen med en stødig hånd gjennom tre puljer av to timer uteundervisning.

Annonse

– Alle husker sin første sommerjobb og vi føler en ansvar på at denne opplevelsen blir god og trygg slik at de kan ta med seg en god opplevelse og følelse av mestring videre inn i arbeidslivet, sier leder av idrettsrådet, Hanne Lyngaas.

Gjennom tildelingen fra Gjensidigestiftelsen har vi fått midler til å skape sommerjobber i ferietilbudet Sommerkvikk. Men på denne dagen var all ungdom som skal jobbe hos oss eller i andre sommerskoletilbud, invitert til å delta.

– Inkludering i praksis er viktig for oss i ressursgruppen som arrangerer Sommerkvikk og tilbudet er gitt til alle i samråd med Idrettsforbundet. Alle stiller på lik linje og alle får kursbevis, sier Lyngaas.

Innholdet i kurset utfordret ungdommene og ga dem en innføring i dette å være en rollemodell. Er jeg en rollemodell når jeg har sommerjobb i sommer? Hva betyr det i praksis og hvilke knep og verktøy kan jeg lære med for å være en god en.

Hva vil det si å lede en gruppe barn gjennom ulike aktiviteter? Hvilke knep kan jeg gjøre for å få aktiviteten gjennomført på en god måte. Hva er å gi gode beskjeder med stemmebruk og kropps-språk? Hva er å be om å gi gode tilbakemeldinger og sikre at alle har forstått oppgaven? Må vi alltid lage en konkurranse ut av en aktivitet eller kan vi legge opp til at aktiviteten og mestringen av helt nye oppgaver av øvelsen i seg selv?

Det er mange spørsmål som dukker opp i en slik sommerjobb.

– Når vi observerer ungdommene som kommer her i dag og ser dem i dialog og undervisning med instruktøren fra idrettsforbundet, ser vi at for mange ungdommer var dette helt nye perspektiver å ta med seg inn i sommerjobben om få uker. Jeg er imponert over tilbudet som idrettsforbundet stiller med her i dag for oss og er stolt over at så mange i Øvre Eiker kan få med seg denne balasten inn i sommerferien og Sommerferie tilbudene, forteller lederen av idrettsrådet.

Undervisningen foregikk gjennom dialog og i praktiske øvelser der den engasjerte instruktøren fra idrettsforbundet, ga dem praktiske øvelser som ungdommene selv måtte gjennomføre og kjenne på hvordan det var å bli ledet til aktivitet på en slik måte. Ungdommene som deltok fikk kursbevis for gjennomført kurs og kan dermed dokumentere sin kompetanse videre i livene sine.

På spørsmål om hva pengene skal gå til fra sommerferie jobben, er tilbakemeldingene klare fra flere av ungdommene. Bensinpenger til mopeden slik at de kan farte enda mer rundt i sommer.

Sommerskoletilbudene starter opp mandag 21. juni og de unge aktivitetslederne er godt forberedt og gleder seg til oppgaven.

Del:
Annonse