29. mai 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Senterpartiet med Kim Mogen Myhre i spissen har vedtatt å beholde ungdomstrinnet på Skotselv skole. Dermed er det flertall for dette i kommunestyret når saken behandles førstkommende onsdag.

SP vil beholde ungdomsskoletrinnet i Skotselv

(Artikkelen er rettet) Et enstemmig medlemsmøte i Øvre Eiker Senterparti går inn for å beholde ungdomstrinnet ved Skotselv skole. Fra før av har Arbeiderpartiets medlemmer vedtatt det samme. Dermed er det flertall for å rede ungdomsskolen her.
Annonse

Oppgaveutvalget sin rapport ble framlagt våren 2020, og anbefalingen var å samle alle elever på ungdomsskoletrinnene til én felles skole i Hokksund.

Det er allerede gjort et vedtak i kommunestyret om å beholde ungdomstrinnene i Vestfossen, takket være AP, SV, MDG og Senterpartiet, som alle jobbet for å videreføre Vestfossen ungdomsskole.

Annonse

Saken om ungdomstrinnene i Skotselv kommer opp i kommunestyret etter ferien, og kommunedirektøren sin anbefaling er å legge ned ungdomsskolen i Skotselv, og sende elevene med buss til Hokksund. Senterpartiet meldte først at den skulle opp førstkommende onsdag, men det er altså ikke riktig.

Øvre Eiker kommune har over tid arbeidet med stedsutvikling og fysisk tilrettelegging og aktivitet på stedene i samarbeid med grendeutvalg, lag og foreninger.

– Skolene er sentrale møteplasser på hvert sted, og Senterpartiet ønsker levende lokalsamfunn som sikrer at elevene får kort reisetid mellom hjem, skole og fritidsaktiviteter, sier partileder Kim Mogen Myhre.

Senterpartiet vedtok at de ønsker å beholde ungdomstrinnene i Skotselv i et enstemmig medlemsmøte i arbeidet med å videreføre Skotselv som et levende lokalsamfunn, heter det i en melding fra partiet i dag.

Del:
Annonse