23. april 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Tre nye smittetilfeller siste døgn i Drammen – ingen i Øvre Eiker

Tre personer bosatt i Drammen kommune har fått påvist koronasmitte i løpet av det siste døgnet. Smitteveien er kjent for alle tre. I Øvre Eiker er det nok en dag uten nye smittetilfeller.
Annonse

– Vi har 12 dager bak oss med under fire nye smittetilfeller pr. dag i gjennomsnitt. Det er veldig gledelig at vi har klart å redusere smittetrykket og ikke minst at det ser ut til at vi klarer å holde smittetrykket lavt når mer og mer av samfunnet gjenåpnes, sier kommuneoverlege John David Johannessen i Drammen kommune.

I løpet av de siste to ukene er det påvist 71 nye smittetilfeller. Det er det samme tallet som ble rapportert i går.

Annonse

– Dersom vi ikke får noen økning, men holder oss på samme nivå som de siste dagene, er det grunn til å håpe og tro på at smittetallet for den foregående toukersperioden nærmer seg 50. Å komme under 50 nye smittetilfeller for de foregående 14 dagene vil være en ny milepæl etter den tiden vi har lagt bak oss, sier Johannessen, som samtidig minner om at smittetallet ikke synker videre av seg selv, men som en følge av fortsatt godt smittevernarbeidet fra den enkelte av oss.

Fikk 6.600 vaksinedoser og øker
Drammen kommune mottok i forrige uke rundt 6.600 vaksinedoser. Av dem ble i underkant av 4600 vaksinedoser satt i andre halvdel av uka. De siste 2.000 dosene settes i begynnelsen av denne uka.

– Vi mottar vaksineleveransene midt i uka, og med økende antall doser, rekker vi ikke å sette alle samme uke. Så de dosene vi mottar midt i uka, blir satt fra og med onsdag til og med tirsdag i uka etter. Det kommer nye vaksinedoser i midten av hver uke, så vaksineringen pågår kontinuerlig. Men fremover vil det altså være litt avvik mellom antall doser som mottas og antall doser som settes, dersom man bare forholder seg til ukene, sier kommuneoverlegen.

Denne uka mottar Drammen kommune rundt 8.000 doser, og neste uke mottar kommunen tett oppunder 10.000 vaksinedoser. En stor andel av disse dosene går til førstegangsvaksinering, og vaksineringen av innbyggere i aldersgruppen 45 til 54 år uten underliggende sykdommer er godt i gang.

Det er fortsatt rundt 3.000 personer i aldersgruppen 45 til 54 år som ikke har mottatt SMS om bestilling av tid til vaksinering. De får denne meldingen i løpet av de nærmeste dagene. I løpet av denne uka kommer Drammen kommune også i gang med å sende ut SMS om timebestilling til gruppe 10 som er innbyggere i aldersgruppen 40 til 44 år og 18 til 24 år. I gruppe 10 er det de eldste i aldersgruppen 40 til 44 år og de yngste i aldersgruppen 18 til 24 år som får SMS først.

Siden begynnelsen av mars 2020 har 4.411 personer bosatt i Drammen kommune fått påvist koronasmitte. 48 personer har gått bort etter å ha fått påvist smitte.

Ingen nye smittetilfeller i Øvre Eiker
Kommuneoverlegen melder om at det ikke har blitt bekreftet nye smittetilfeller med koronavirus i Øvre Eiker det siste døgnet.

Det er med dette registrert totalt 398 bekreftede tilfeller av korona i Øvre Eiker kommune siden utbruddet i mars 2020, hvorav 193 er smittet i 2021.

Del:
Annonse