29. mai 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Norge får færre vaksinedoser enn tidligere meldt og dette vil påvirke vaksineringen i vårt område. Men hvor mye dette vil bety i praksis er fortsatt litt usikkert. (Illustrasjon)

To nye smittetilfeller i Drammen – ny null i Øvre Eiker

To personer bosatt i Drammen kommune har fått påvist koronasmitte i løpet av det siste døgnet. Smitteveien er kjent for begge to. I Øvre Eiker er det ingen nye smittede.
Annonse

– Vi har nå 14 dager bak oss hvor sju smittetilfeller er det høyeste som er registrert i løpet av én dag. Hele 12 av de 14 dagene er det registrert færre enn fem nye smittetilfeller, og det er veldig gledelig, sier smittevernoverlege Einar Sagberg i Drammen kommune.

To uker med lave daglige smittetall har ført til at det løpende tallet for påvist smitte i den foregående toukersperioden har falt kraftig. 2. juni rapporterte Drammen kommune om 179 nye smittetilfeller de siste 14 dagene. I dag rapporteres det om 49 nye tilfeller de siste 14 dagene. Dette gir i gjennomsnitt 3,5 nye smittetall om dagen de siste to ukene.

Annonse

Smittevernoverlegen minner om at det fortsatt er viktig at alle med luftveissymptomer tester seg for koronasmitte. Det er lite smitte i omløp nå, men det er like viktig som før å oppdage ny smitte i tide.

Færre vaksiner
Vaksineleveransene til Norge ser ut til å bli lavere enn tidligere antatt. Dermed er det foreløpig også uavklart hva som skjer med intervallet mellom de to vaksinedosene. I Drammen kommune var det opprinnelig 12 ukers intervaller, men dette ble redusert til ni uker da beskjeden om økte leveranser til kommunen kom. Nå har det kommet ny beskjed fra sentrale helsemyndigheter om at det skal være 12 uker, og at dette gjøres med tilbakevirkende kraft fra uke 20.

– Vi har likevel valgt å utsette å flytte på avtalene for vaksinering et par uker. Det gjør vi for å se om det kommer ytterligere endringer. Innbyggere som har fått tid til vaksinering, skal ikke foreta seg noe for å flytte timen, men de vil få varsel på SMS dersom timen flyttes. De som nå blir invitert til vaksinasjon de nærmeste ukene, må regne med at timen for andre dose vil bli flyttet på, sier smittevernoverlegen.

Siden begynnelsen av mars 2020 har 4.416 personer bosatt i Drammen kommune fått påvist koronasmitte. 48 personer har gått bort etter å ha fått påvist smitte.

Ingen nye smittetilfeller i Øvre Eiker
Kommuneoverlegen melder om at det ikke har blitt bekreftet nye smittetilfeller med koronavirus i Øvre Eiker det siste døgnet.

Det er med dette registrert totalt 400 bekreftede tilfeller av korona i Øvre Eiker kommune siden utbruddet i mars 2020, hvorav 195 er smittet i 2021.

Del:
Annonse