12. juni 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Her står MS Eikern på grunna og forsøker å komme av ifølge vår leser som så det hele fra Eikernveien Camping. (Foto: Privat)

MS Eikern kjørte på grunn på vei fra slippen i Eidsfoss

MS Eikern har vært på slipp i Eidsfoss de to siste ukene. Men på hjemturen til Vestfossen i kveld holdt det på å gå galt. Utenfor Hesthammerøya er det nemlig en grunne som båten har gått på før. I kveld skjedde det igjen.
Annonse

Gjester på Eikernveien Camping reagert da de så båten gå forbi. Ifølge vår leser sto båten stille på grunna og måtte tilsynelatende bruker mye motorkraft for å få den av igjen. Vår leser forklarer at båten vred seg fram og tilbake før den kunne rygge ut fra grunnen.

Ifølge en av eierne i selskapet, Trond Holtungen, har han fått forklart at de kjørte på grunna, men at det ikke ble noen skader på båten og at de kunne seile videre til Vestfossen.

Annonse

Han har fått forklart at båten subbet bunnen og at røyken skyltes rusing av motorer som har stått stille mens båten var på slipp.

Ifølge Holtungen har de bedt om at grunnen på utsiden av Hesthammerøya skal merkes med en stake ettersom båten har gått på her en gang tidligere. Men de har ikke fått gehør for dette kravet. Det er ikke samme mannskap som kjører båten nå som den første gangen de gikk på denne grunnen.

Kjører denne sesongen
Takket være dagens lettelser i koronatiltakene fra regjeringen kan MS Eikern kjøre nesten som normalt denne sommeren. De har fått tillatelse fra kommuneoverlegen til å ha 50 gjester om bord og det et greit antall personer å håndtere.

Første turen går St. Hans aften 23. juni og så blir det flere turer neste helg da det er Eidsfossfestival.

Her går båten videre til basen sin i Vestfossen. (Foto: Privat)
Del:
Annonse