19. mai 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Drammen vedtok i går å droppe de lokale koronaforskriftene. - Dette har alle ventet på lenge nå, sier kommuneoverlege Ingeborg Johannessen.

Drammen droppet lokale koronafortskrifter – nå gjelder nasjonale regler

Et ekstraordinært formannskapsmøte i går gikk inn for å droppe de lokale koronaforskriftene. Nå er det nasjonale regler som gjelder også i Drammen. To personer er registrert smittet i Drammen kommune det siste døgnet. Begge smittede er nærkontakter av tidligere kjente smittetilfeller.
Annonse

Smittetrenden er fremdeles nedadgående. Antallet smitta i løpet av de siste 14 dagene er 40. Dette er fem færre enn 14-dagerstallet som ble rapportert fredag.

På bakgrunn av trenden med lave smittetall og de nye nasjonale lettelsene i koronareglene som gjelder fra søndag 20. juni, bestemte formannskapet i et ekstraordinært møte fredag 18. juni at kommunen ikke lenger skal ha en egen lokal forskrift mot koronasmitte. Opphevelsen gjelder fra søndag 20. juni kl. 12.00. Dette er samme tidspunkt som de nasjonale lettelsene i regelverket trer i kraft med trinn tre i gjenåpningsplanen.

Annonse

– Det er svært gledelig at vi har smittetall som gjør at samfunnet kan fortsette den gradvise gjenåpningen. Dette har alle ventet på lenge nå, sier kommuneoverlege Ingeborg Johannessen.

Hun understreker samtidig at det fortsatt er viktig at vi alle fortsetter å følge de grunnleggende smittevernrådene med blant annet avstand og håndhygiene.

– Nå som en stadig større andel av befolkningen er vaksinert, er håpet at gjenåpningen kan fortsette og samfunnet etter hvert vende tilbake til normalen, sier hun.

De nasjonale reglene som gjelder fra søndag innebærer blant annet at:

Barn og unge under 20 år kan delta som utøvere på idrettsarrangement eller konkurranse på tvers av regioner og kretser, både utendørs og innendørs. Og det er ikke lenger krav om å holde én meter avstand.

Voksne i breddeidretten får unntak fra én-meters-regelen ved deltakelse på idrettsarrangementer som kamper og stevner innen regionen eller kretsen. Dette gjelder både utendørs og innendørs.

Voksne dansere, musikere og scenekunstnere som ikke er profesjonelle kunstnere får unntak fra én-meters-regelen på både utendørs og innendørs kulturarrangementer.

Det blir tillatt med inntil 100 personer på private arrangementer på offentlig sted eller leide lokaler. På offentlige arrangementer innendørs kan det være opptil 1.000 personer fordelt på to grupper dersom det er faste, tilviste plasser. Uten faste plasser kan det være opptil 400 personer fordelt på to grupper. Med testing eller koronasertifikat kan det være opptil 2.500 personer for faste plasser og 1.000 for ikke faste plasser.

For utendørs arrangementer kan det være opptil 2.000 personer, fordelt på fire grupper for arrangementer med faste, tilviste plasser. For arrangementer uten faste plasser er tallet 800 personer, fordelt på fire grupper. For arrangementer med testing eller bruk av koronasertifikat er tallene henholdsvis 5.000 og 2.000 for faste og ikke faste plasser.

Skjenkestoppen klokka 24.00 oppheves, men det blir fremdeles ikke lov å slippe inn flere gjester etter klokka 24.00.

Siden begynnelsen av mars 2020 har 4.423 personer bosatt i Drammen kommune fått påvist koronasmitte. 48 personer har gått bort etter å ha fått påvist smitte.

Ett nytt smittetilfelle i Øvre Eiker
Kommuneoverlegen melder om at det har blitt bekreftet ett nytt smittetilfelle med koronavirus i Øvre Eiker det siste døgnet.

Personen har kjent smittevei, og befant seg allerede i karantene. Det er ikke registrert nye nærkontakter.

Det er med dette registrert totalt 402 bekreftede tilfeller av korona i Øvre Eiker kommune siden utbruddet i mars 2020, hvorav 197 er smittet i 2021.

Del:
Annonse