24. mai 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Ronja Wernersen får her sitt anbefalingsbrev av ordfører Knut Kvale under samlingen på Sanden Hotell fredag.

Fikk anbefalingsbrev og middag som takk for innsatsen

15 ungdommer fikk fredag ettermiddag sin velfortjente heder og takk for innsatsen de gjorde for HIL Xtra i fjor og forfjor sommer. Det skjedde med en middag på Sanden Hotell og overlevering av et anbefalingsbrev fra ordføreren.
Annonse

HIL Xtra er et aktivitetstilbud for barn i 3. til 5. trinn på barneskolen og foregikk hovedsakelig i og ved hallen på Loesmoen i Hokksund. Her bidro ungdommen med bespisning og leksehjelp, men hovedaktiviteten var en rekke aktiviteter av mer eller mindre sportslig art.

Ungdommene bidro og instruktører i fritidsordningen og hver enkelt av dem jobbet en drøy arbeidsuke i løpet av ettersommeren i fjor.

Annonse

Det var ordfører Knut Kvale som sto for utdelingen sammen med Torodd Eriksen som er ny tjenesteleder for kultur og frivillighet i kommunen. Hver og en av ungdommene som fikk anbefalingsbrevet, fikk også en liten beskrivelse av personlige egenskaper som sto i brevet.

Dette kan brukes når ungdommene skal søke jobber eller verv. Å ha et slikt brev underskrevet av ordføreren i kommunen, kan være en god anbefaling på veien inn i yrkeslivet eller i andre posisjoner.

Brage Baklid hadde jobbet gratis i 40 timer for HIL Xtra og synes det var hyggelig med en liten påskjønnelse for innsatsen.

Også to andre ildsjeler fikk oppmerksomhet fra ordføreren denne kvelden. Pensjonistene Britt Elvedal Hansen og Turid Skyba stilte nemlig opp som frivillige og bidra sterkt til at HIL Xtra-opplegget fungerte knirkefritt. De to damene fikk hver sin Øvre Eiker bok med en personlig hilsen fra ordfører Knut Kvale. Det var Stephan Skyba som var hovedansvarlig for opplegget.

Noen av ungdommene tar en ny runde med innsats denne sommeren, mens andre skal forlate kommunen for studier. Etter endte studier håper i hvert fall ordføreren at de kommer tilbake og kan bidra til lokalsamfunnet de vokste opp i.

– Vi trenger slike som dere som kan ta i et tak. Det er nok av folk som ikke gidder, sa Knut Kvale i sin hilsningstale til ungdommen.

Britt Elevdal Hansen er pensjonist og synes det var hyggelig å kunne bidra med å hjelpe ungdommene i fjor. Også hun fikk en bok og en personlig hilsen.

Hvis vi slår sammen aktiviteten til alle ungdommene i fjor sommer, tilsvarer det 1.300 dagsverk. Men de gjorde ikke alt alene. Andre tillitsvalgte i Hokksund IL bidro sterk sammen Eiker O-lag, bordtennisklubben og sjakklubben.

Årets HIL Xtra starter opp allerede førstkommende mandag og går i to uker. Så er det nye to uker på slutten av sommerferien – altså rett før skolestart. Hvor mange unger som får plass her er ikke helt avgjort.

Turid Skyba får her en bok av ordføreren sammen med en personlig hilsen.
Ungdommer og ledere som gjorde det mulig å drive HIL Xtra i løpet av de to siste årene. Det ble middag og heder på sanden fredag ettermiddag.
Del:
Annonse