26. mai 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Det har vært et omfattende hærverk på den nye lekeplassen til Vestfossen IF på Strandajordet. Det kan dreie seg om mellom 50.000 og 100.00 i reparasjoner.

Nytt hærverk på VIF-lekeplass og tyveri av blomster i sentrum

Nok en gang er VIFs anlegg på Strandajordet utsatt for hærverk. Denne gang er det gått ut over den nye lekeplassen og flaggstanga. I tillegg er det stjålet blomster fra to butikker i sentrum. En kvinne er sett og blitt filmet på stedet her. Begge saker er anmeldt.
Annonse

Leder i Vestfossen IF, Anette Hassel Solbakken, er fortvilet. Nok en gang har det vært hærverk på klubbens anlegg på Strandajordet. Nå er det den nylig anlagte lekeplassen det har gått hardt ut over. Det betyr reparasjoner for store summer – penger som klubben kunne brukt på aktiviteter og tilbud til bygdas unger.

Solbakken frykter at bare dekket på lekeplassen vil koste mellom 50.000 og 100.000 å erstatte – alt avhengig av hvor mye som må byttes ut.

Annonse

Skriver på Facebook:
NÅ IGJEN – Hærverk har atter en gang blitt utført på vårt idrettsanlegg. Hva er det dere tror, at vi syntes det er moro å måtte rydde opp og bruke penger på reparasjoner. Penger som hadde vært tiltenkt brukt på aktivitet for våre aktive barn og unge, vedlikehold og opprettelse av nye tilbud. Vi jobber stadig med nye aktivitetstilbud på vårt anlegg som også kommer bygdas befolkning til gode og glede.

Den nye lekeparken er mye besøkt av store og små. Derfor synes Anette det er ille at slikt hærverk skjer. Og det er ikke første gang det skjer på Strandajordet.

– I denne foreningen jobbes det utallige frivillige timer hvert år. I disse dager jobbes det blant annet for fullt med klargjøring til mandagens åpning av en to ukers gratis sommerskole for 150 barn og 19 ungdommer som aktivitetsledere. Det er bare trist at noen få ødelegger for så mange andre, skriver Anette H. Solbakken.

Hærverket er politianmeldt.

Bilder fra den nye lekeplassen til VIF der noen har revet opp dekket og gjort hærverk for store summer.

Toppen på flaggstanga er røsket av. Rent hærverk.
Spesialdekket er dyrt og det vil koste mellom 50.000 og 100.000 å erstatte det.
Slik så lekeplassen ut før noen greide å ødelegge dekket og grise til apparatene.

Stjal blomster fra sentrum
Men det er ikke bare på Strandajordet ting skjer i Vestfossen. En kvinne er filmet da hun stjal store blomsterpotter fra to butikker i Vestfossen sentrum. Også denne saken er anmeldt til politiet.

– Vi tror dette skjedde sent i går kveld. Vi hadde pyntet opp med blomster fra Blomsterperrongen for å gjøre det fint utenfor butikken vår og det samme gjelder for Molene. Derfor er det ekstra surt at noen kan finne på å stjele store blomsterpotter, sier Anette, som også driver klesbutikken Cera.

Hvor mye plantene utgjør i verdi er noe usikkert, men det dreier seg trolig om rundt 1.500 kroner pr. urne.

– Det er uansett surt å få ødelagt og fjernet det som skal gjøre Vestfossen til et hyggelig sted å handle, mener Anette Hassel Solbakken.

Klesbutikken Cera ble frastjålet blomster og urne. Innehaver Anette H. Solbakken sier det er surt når de forsøker å pynte opp i sentrum. Dyrt er det også.
Strikkebutikken Molene hadde pyntet opp med urne og blomster, men i går kveld ble den stjålet – trolig av en kvinne.
Del:
Annonse