19. mai 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Ny null i antall smittede i Drammen og Øvre Eiker i dag. Og nå åpner samfunnet mer opp og Drammen kvitter seg med lokale koronaforskrifter. (Illustrasjon)

Ingen nye smittetilfeller siste døgn i Drammen og Øvre Eiker

Det er ikke påvist noen nye smittetilfeller i Drammen kommune i løpet av det siste døgnet. Heller ikke Øvre Eiker har nye tilfeller og i dag åpner samfunnet opp.
Annonse

Det er andre gangen denne uka at det ikke er registrert nye smitta. Sist gang var fredag 18. juni, som var første gang på nesten fire måneder det ikke registreres smitte i løpet av ett døgn.

– Dette er gledelige tall, særlig med tanke på dagens lettelser i koronarestriksjoner sier kommuneoverlege Ingeborg Johannessen.

Annonse

Hun minner samtidig om at smittetallene ofte er lavere for helgene fordi færre tester seg i helgene enn i ukedagene og at det fortsatt er viktig å følge basale smittevernråd.

Med enda en dag uten registrert smitte, fortsetter den gode langtidstendensen for kommunen. De siste 14 dagene er 38 smitta, som er to færre smitta i løpet av de 14 siste dagene enn tallet for lørdag.

Fra klokka 12.00 i dag endres koronareglene for kommunen. Da slutter den lokale forskriften å gjelde, samtidig som den nasjonale forskriften blir myket opp som ledd i gjenåpningsplanen for landet.

Siden begynnelsen av mars 2020 har 4.423 personer bosatt i Drammen kommune fått påvist koronasmitte. 48 personer har gått bort etter å ha fått påvist smitte.

Ingen nye smittetilfeller i Øvre Eiker
Kommuneoverlegen melder om at det ikke har blitt bekreftet nye smittetilfeller med koronavirus i Øvre Eiker det siste døgnet.

Det er med dette registrert totalt 402 bekreftede tilfeller av korona i Øvre Eiker kommune siden utbruddet i mars 2020, hvorav 197 er smittet i 2021.

Del:
Annonse