15. april 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Vaksineringen i Drammen holder et raskt tempo og denne uken vil enda flere få SMS med oppfordring om å registrere seg for vaksinering. (Illustrasjon)

To nye smittetilfeller siste døgn i Drammen – null i Øvre Eiker

To personer bosatt i Drammen kommune har fått påvist koronasmitte i løpet av det siste døgnet. Begge to er nærkontakter av tidligere påviste tilfeller. I Øvre Eiker er det ingen nye tilfeller.
Annonse

– Den siste uka har vi registrert bare 14 nye smittetilfeller i Drammen kommune. Med unntak av en uke i februar da det nesten ikke ble registrert smitte i det hele tatt i kommunen vår, må vi helt tilbake til månedsskiftet september/oktober i fjor for å finne en uke med færre nye smittetilfeller. Det er veldig gledelig når vi vet at det er mer smittsomme virusvarianter som dominerer nå, sier kommuneoverlege Ingeborg Johannessen.

Det er nå nesten tre uker siden sist det ble registrert flere enn 10 nye smittetilfeller i løpet av ett døgn i Drammen kommune. 16 av de siste 21 dagene er det registrert færre enn fem nye smittetilfeller, og antall smittetilfeller de siste 14 dagene har nå sunket til 36.

Annonse

– Smittetrykket er heldigvis veldig lavt i Drammen kommune for tiden. Det er også få smittetilfeller med ukjent smittevei. Vi kan aldri utelukke at det er smitte ute i samfunnet som vi ikke har oversikt over, men med så få nye smittetilfeller og nesten ingen med ukjent smittevei, mener vi at smittesituasjonen er både god og oversiktlig for tiden, sier Johannessen.

Satte 7.356 doser siste uke
Med økte vaksineleveranser til Drammen kommune er det mange innbyggere som den siste tiden har fått den første vaksinedosen. I forrige uke ble det satt 7.356 vaksinedoser, og totalt er det nå satt i overkant av 65.000 doser.

I løpet siste uka har alle innbyggere i alderen 45-54 år uten underliggende sykdommer som ønsker vaksinen, fått den første vaksinedosen. Innkallingen til vaksinering av gruppe 10 som består av innbyggere i alderen 18-24 år og 40-44 år har startet opp, og vaksineringen av 18-åringene kommer i gang denne uka. Hele gruppe 10 vil motta SMS om timebestilling i løpet av denne uka og kan forvente time til vaksinasjon i uke 25 og 26.

Det går snart ut innkalling også til den siste gruppen, som er innbyggere i alderen 25-39 år. I denne gruppen går innkallingen til 39-åringene først og deretter til 38-åringene og videre nedover. Innbyggerne i aldersgruppen 25-39 kan i utgangspunktet forvente å få time til vaksinasjon i ukene 26, 27 eller 28. Dersom det blir forsinkelser i vaksineleveransene kan det hende at ikke hele denne gruppen er vaksinert før i uke 29.

Dersom du nå er over 45 år og bor eller oppholder deg i Drammen kommune, og ikke har mottatt SMS fra kommunen om vaksinasjon, bes du om å henvende deg til vaksinetelefonen på 32 04 44 44.

Siden begynnelsen av mars 2020 har 4.425 personer bosatt i Drammen kommune fått påvist koronasmitte. 48 personer har gått bort etter å ha fått påvist smitte.

Ingen nye smittetilfeller i Øvre Eiker
Kommuneoverlegen melder om at det ikke har blitt bekreftet nye smittetilfeller med koronavirus i Øvre Eiker det siste døgnet.

Det er med dette fortsatt registrert totalt 402 bekreftede tilfeller av korona i Øvre Eiker kommune siden utbruddet i mars 2020, hvorav 197 er smittet i 2021.

Del:
Annonse