13. juli 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Fire nye tilfeller av koronasmitte i Drammen siste døgn. (Illustrasjon)

Fire nye smittetilfeller i Drammen – ny null i Øvre Eiker

Fire personer bosatt i Drammen kommune har fått påvist koronasmitte i løpet av det siste døgnet. To av dem er nærkontakter av tidligere påviste tilfeller, mens smittesporingen fortsatt pågår for de siste to. I Øvre Eiker er det ingen nye tilfeller.
Annonse

– Dagens smittetall er det nest høyeste som er registrert de siste 14 dagene, men det er naturlig at det svinger litt fra dag til dag. Det er ikke noe dramatisk i at tallet stiger litt sammenlignet med de siste dagene. At dagens tall er det nest høyeste den siste toukersperioden sier heller veldig mye om hvor lavt smittetrykket og positiv situasjonen er i Drammen kommune for tiden, sier smittevernoverlege Einar Sagberg.

I løpet av de siste 14 dagene er det påvist 36 nye smittetilfeller. Dette er det samme tallet som ble rapportert i går og det laveste siden i begynnelsen av mars.

Annonse

Det lave smittetrykket gjør det mulig å lempe på tiltaksnivået ved kommunens barnehager og skoler. Etter en lang periode på rødt tiltaksnivå, har barnehagene og skolene nå hatt en del uker med gult tiltaksnivå. Fra og med mandag 5. juli går både barnehager og skoler over til grønt tiltaksnivå.

Dette betyr at skolefritidsordningen, aktivitetsskolen og sommerskolen gjennomføres på gult tiltaksnivå ut neste uke. Men fra og med oppstarten igjen i begynnelsen av august kan de være på grønt tiltaksnivå, og skolene kan forberede grønt tiltaksnivå fra oppstarten i andre halvdel av august, med mindre det skjer noe knyttet til smittesituasjonen som gjør grønt tiltaksnivå uforsvarlig.

Grønt tiltaksnivå betyr en mer normal barnehage- og skolehverdag. Klasser eller avdelinger regnes ikke lenger som én gruppe, og hverdagen kan organiseres som normalt. Barna i barnehagene og elevene på skolene kan igjen møtes og bevege seg fritt uten begrensninger og være sammen på tvers av avdelinger, klasser og trinn.

– Det vil imidlertid fortsatt være nødvendig å opprettholde enkelte smitteverntiltak. Ingen syke skal møte i barnehagen eller på skolen, og det skal være god hygiene og normalt renhold. Ansatte skal fremdeles holde avstand til hverandre og unngå håndhilsning og klemming, sier smittevernoverlege Einar Sagberg.

Siden begynnelsen av mars 2020 har 4429 personer bosatt i Drammen kommune fått påvist koronasmitte. 48 personer har gått bort etter å ha fått påvist smitte.

Ingen nye smittetilfeller i Øvre Eiker
Kommuneoverlegen melder om at det ikke har blitt bekreftet nye smittetilfeller med koronavirus i Øvre Eiker det siste døgnet.

Det er med dette registrert totalt 402 bekreftede tilfeller av korona i Øvre Eiker kommune siden utbruddet i mars 2020, hvorav 197 er smittet i 2021.

Del:
Annonse