15. april 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Lokalpolitikerne Andreas Størdal (V) og Adrian Tollefsen (H) var i utgangspunktet til stede for å lære mer om hvordan det ble arbeidet med sommerskolen, men ble raskt satt i arbeid med å registrere deltakere som ankom Strandajordet denne dagen.

Lokalpolitikere satt i arbeid på Sommerkvikk 2021

Tidligere i vår bestemte et samlet kommunestyre at de 1.7 millionene som Øvre Eiker kommune fikk tildelt i ekstraordinære midler til sommerskole, i størst mulig grad skulle brukes til å utvikle ulike tilbud i samarbeid med frivilligheten. Mandag ble politikerne satt i arbeid.
Annonse

Et av tiltakene som søkte og fikk innvilget tilskudd var tilbudet «Sommerkvikk 2021», som er et sommerskoletilbud i regi av Øvre Eiker Idrettsråd, Vestfossen IF, Bakke IF og Eiker Kvikk IF.

Mandag var lokalpolitikerne Adrian Tollefsen (H) og Andreas Størdal (V) på besøk for å se og lære mer om hvordan denne sommerskolen alene gir et tilbud til opp mot 200 barn og unge i kommunen.

Annonse

Mellom klokken 09 og 10 på morgenen var det en jevn strøm av barn og unge som forventningsfullt ankom RVS-parken for å delta på et omfattende tilbud av ulike aktiviteter, hvor hoppeslott, fotball-dart og kanopadling var blant aktivitetene de kunne delta på.

– Det er utrolig imponerende å se hva frivilligheten her klarer å få til med de midlene som er bevilget, sier Adrian Tollefsen, gruppeleder for Høyre.

– Dette viser at det var riktig av kommunestyret å slutte seg til forslaget fra opposisjonen om at disse midlene skulle brukes til samhandling med blant annet idretten, heller enn å ha hele eller deler av sommerskoletilbudet i kommunal regi, sier han.

I løpet av 18 dager fordel på seks uker denne sommeren er Sommerkvikk et av mange tilbud for barn og unge i Øvre Eiker. Nina Murphy kunne fortelle at det denne sommeren skal tilbys over 3.400 dagplasser for barn og ungdom på RVS-parken i Vestfossen.

I tillegg får opp mot 50 ungdommer betalt sommerjobb som instruktører på sommerskolen. Hanne Lyngaas, leder i Øvre Eiker Idrettsråd, kunne videre fortelle at de tidlig ble fullbooket, men har senere åpnet for å ta inn alle dem som sto på venteliste for å sikre at alle som ville fikk delta.

RVS-parken på Strandajordet i Vestfossen er rigget til med en rekke ulike aktiviteter for barn og unge disse ukene. (Alle foto: Privat)

I tillegg til Sommerkvikk arrangeres det en rekke andre sommerskoletilbud rundt i kommunen med hjelp fra midlene som er bevilget:

Natur- og matopplevelser
Fram-Sønju 4H-gård, Bingen, Skotselv: Ferieopphold med telting, fiske, kanopadling, bading. Skogsturer og skogdag med planteskolen i Hokksund. Enkel førstehjelp. Brødbaking i vedfyrt bakerovn, syltetøykoking, dropskoking, middagslaging ute, m.m.

Skaperleir: Pancakebot, musikk og roboter
Hokksund sentrum. Bygge og programmere roboter, lage design med datamaskin og lage pannekaker med robot. Programmere micro:bit til å lage musikk og holde konsert.

Hil Xtra sommercamp
Loesmoen idrettspark / Skotselv flerbrukshall. E-sport, frisbee-golf, kunst og håndverk, sandhåndball, sandvolleyball, fotball, bordtennis, sjakk, orientering, m.m. Du kan være med på mange forskjellige aktiviteter i løpet av ei hel uke.

Fjerdingstad grendesommerskole
Fjerdingstad grendehus, Skotselv. Felles aktiviteter og temagrupper. Matlaging, redesign av klær, teaterlek, kunstfoto, med mer, og overraskelsesbesøk. Aktiviteter på dagtid, med overnatting i lavvo og hengekøyer torsdag – fredag for de som vil.

Teater- og musikalworkshop
Arena Vestfossen, Fabrikkgata 7. Fire ulike kurs: Mye lek, musikk og undring, tilpasset ferdigheter og alder. Mye fysisk aktivitet og improvisasjon. Kl. 10-16 (10-14 for de yngste i teaterworkshop).

Eventyr- og rideleir
Vestheim gård, Skotselv. Vi leiker, rir, lager land-art, synger, danser, lager eventyr og spill. Det blir eventyrfortelling, dramaleker, fantasi-øvelser, teater og egenproduserte eventyr som vi viser for alle som vil være med på eventyrvandringa den siste dagen.

Den flytende læreren på Eikern
MS Eikern – oppmøte kaia, Vestfossen 4 timer båttur (11-15) hvor du blir kjent med dyre- og fugleliv og lokal historie. Du lærer om produksjon av vannkraft, og får prøve fiskelykken. Har du lyst kan du prøve å hoppe fra båten med redningsvest. Salg om bord.

Friluftsliv med Bratur
Hærebrusand, Skotselv: Lære masse om hva du kan gjøre i naturen. Ta fine mobilbilder, lage bål, riktig bekledning, pakking av sekk, sette opp telt, lavvo og hengekøye, førstehjelp, fisketips, fluefiske, minkfeller, partering av hare, sporløs ferdsel, spore tegn, overnatting i telt, lavvo, hengekøye, dyre- og fugleliv, bruk av øks og kniv, GPS og kart og kompass.

Nina Murphy, ansvarlig for Sommerkvikk 2021 i Vestfossen IF, forteller Andreas Størdal, gruppeleder for Venstre i Øvre Eiker, om de ulike aktivitetene som er tilgjengelige for deltakerne på sommerskolen.
Del:
Annonse