20. april 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Kommuneoverlege Ingeborg Johannessen i Drammen oppfordrer alle til å være nøye med smittevernreglene selv om det er veldig lite smitte i kommunen nå.

Fortsatt meget lave smittetall i Drammen og Øvre Eiker

Det er fortsatt meget lave smittetall i Drammen og Øvre Eiker. Tre personer bosatt i Drammen kommune har fått påvist koronasmitte i løpet av det siste døgnet. Smitteveien er kjent for alle tre personene. I Øvre Eiker er det ingen nye tilfeller.
Annonse

I løpet av de siste 14 dagene er det påvist 34 nye smittetilfeller. Dette er den tredje dagen på rad hvor det rapporteres om 34 nye smittetilfeller for den foregående toukersperioden.

– Dette viser godt at vi har en stabil situasjon med lite smitte i Drammen kommune. Vi ønsker alltid å komme så nær null som overhodet mulig, men vi er nå nede på et nivå som gjør det mulig å leve uten strenge restriksjoner så lenge alle er flinke til å følge de generelle smittevernanbefalingene, sier kommuneoverlege Ingeborg Johannessen.

Annonse

Hun gjentar det smittevernmiljøet i Drammen kommune har uttalt ved en rekke anledninger tidligere.

– Dersom vi er flinke til å holde god avstand til hverandre, sørge for god hoste- og håndhygiene og holde oss hjemme når vi er syke, så skal de generelle smittevernanbefalingene være tilstrekkelige for å redusere smittespredningen. I tillegg er det fortsatt like viktig at du tester deg ved de minste tegn til luftveissymptomer. Dette er viktig for å avdekke smitte og bryte smittekjeder så tidlig som mulig, sier Johannessen.

Siden begynnelsen av mars 2020 har 4.437 personer bosatt i Drammen kommune fått påvist koronasmitte. 48 personer har gått bort etter å ha fått påvist smitte.

Ingen nye smittetilfeller i Øvre Eiker
Kommuneoverlegen melder om at det ikke har blitt bekreftet nye smittetilfeller med koronavirus i Øvre Eiker det siste døgnet.

Det er med dette registrert totalt 402 bekreftede tilfeller av korona i Øvre Eiker kommune siden utbruddet i mars 2020, hvorav 197 er smittet i 2021.

Del:
Annonse