23. juli 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Det er varslet styrtregn over store deler av Østlandet lørdag, men Yr.no forteller om en fin lørdag med sol og varme, kun ispedd noen «dråper» på ettermiddagen.

Varsler styrtregn – men Eiker slipper trolig unna

Lørdag ettermiddag og kveld ventes kraftige regnbyger i ditt område. Det er store lokale variasjoner i intensitet og mengde, og været kan endres raskt. Dette er varselet fra Varsom.no, men Yr.no sier noe helt annet for Eiker-bygdene.
Annonse

I Hokksund meldes det nemlig kun noen «dråper» sent på ettermiddagen. Det samme gjelder for Mjøndalen. Begge stedene forventer Yr.no en strålende dag med opp mot 27 grader.

Likevel varsles det altså om styrtregn og stor fare for lyn og torden. Det forteller kanskje noe om hvor vanskelig det er å komme med presise prognoser når det gjelder været i sommermånedene.

Annonse

Dersom styrtregnet slår til er det fare for overvann i tettbygde områder, lokale oversvømmelser, bekke- og elveløpsendringer, jord- og flomskred der regnbygene treffer.

Det så vi sist i Drammen hvor en vei raste ut etter store nedbørsmengder. Andre steder ble kjellere fylt av vann og brannvesenet hadde en solid jobb med å lense dem.

Del:
Annonse