25. juli 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Dette er restene etter en sittebenk og bord som sto like ved Elvehuset. Dette skjedde visstnok etter at ungdommene ble bortvist fra gapahuken et stykke unna. (Foto: Privat)

Hærverk og fyll ved Hellefossen – benker og parasoll ødelagt

(Oppdatert kl. 21.25) Hellefossen er et yndet sted for festing om sommeren, men i går kveld gikk det vel hardt for seg. En sittebenk med bord ble fullstendig knust og en parasoll ble ødelagt – blant annet. Fiskeoppsynet jaget det som trolig er lokale ungdommer. De har nå lovet å rydde og erstatte det som er ødelagt.
Annonse

I går kveld var det mange ungdommer som festet i området mellom Elvehuset og Hellefoss Kraftstasjon. Til toss for at det er fiskere på plassen nesten 24 timer i døgnet, har ungdommene tatt i bruk flere av gapahukene i elva som festplasser.

Ifølge medlem av fiskeoppsynet og ivrig laksefisker, Knut Svensrud, var det et trist syn som møtte laksefiskerne i dag tidlig. Ungdommene som ble jaget fra stedet i går kveld ved 22-tiden på grunn av fyll og bråk, hadde knust en sittebenk med bord og gått løs på andre gjenstander.

Annonse

Det var i tillegg store mengder tomgods som lå igjen etter festen.

Ifølge Svensrud skal dette ha vært ungdommer som kom fra en lokal fest i Gamle-Hokksund.

– Vi jobber mye for å holde det rent og pent rundt fiskeplassene og i elva generelt for at alle skal trives her. Det er derfor ekstra surt når folk tar seg til rette og ødelegger for alle andre, sier Knut Svensrud.

Han var ikke den selv i går kveld, men reagerte sterkt da han kom tidlig i dag. Alle i fiskeoppsynet er nå informert om hendelsen, men det er uklart om saken blir anmeldt.

Angrer – rydder og erstatter

Østsiden Jeger- og Fiskerforening sin oppsyngruppe har i løpet av formiddagen vært i kontakt med ungdommene som sto bak festingen og hærverket i går kveld. De har nå blitt enige med foreningen om å rydde opp etter seg og vil erstatte det som er ødelagt. Det er gjort etter avtale med foreldrene deres.

Ifølge Knut Svensrud er det en angrende og ydmyk gjeng ungdommer, og han håper de nå har lært av denne historien. Ettersom ungdommen nå har lovet å ordne opp etter seg, vil foreningen si seg ferdig med saken. Det betyr at det ikke blir noen politianmeldelse.

Parasollen har fått hard medfart, og det er skader på båten, men om dette er utført av ungdommene er noe usikkert.
Del:
Annonse