27. mai 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Utrykningspolitiet har hatt to kontroller i Hokksund gjennom lørdagen. Begge gangene ble det tatt råkjørere og førerkortene satt løst. Her fra lørdag formiddag ved rundkjøringen på Langebru. (Foto: Privat)

Fartskontroll ved flyplassen: 80 + 55 = uten førerkort i lang tid

En kvinne i 30-årene fra Asker må belage seg på å være fotgjenger i lang tid etter at hun lørdag kveld ble tatt for å ha kjørt hele 55 km/t for fort på E134 ved flyplassen i Hokksund. Tidligere på dagen ble to andre fratatt førerkortet på nesten samme sted.
Annonse

Det kjøres hardt på E134. Det har flere fartskontroller ved Hokksund flyplass vist den siste tiden. I dag var det en kvinne i 30-årene fra Asker som utmerket seg.

Hun ble nemlig «klokket inn» med hele 135 km/t i 80-sonen forbi flyplassen. Det er hele 55 km/t mer enn tillatt hastighet. Da blir du fotgjenger i lang tid og slike saker havner ofte i retten. Hun samtykket til førerkortbeslaget.

Annonse

I tillegg til kvinnen var det tre andre bilister som fikk forelegg for å ha kjørt for fort. I løpet av to timer som kontrollen varte, må det sies å være meget bra. For her tas det altså langt flere på «normale dager».

At det kjøres for fort på denne strekningen viser også kontrollen som UP hadde tidligere på dagen. Klokken 14.52 kunne nemlig operasjonssentralen melde om at hele 35 bilister hadde fått et forelegg for å ha tråkket vel hardt på gassen. I tillegg hadde to førere fått beslaglagt førerkortet. Høyeste hastighet var her 129 km/t.

UP sto da i rundkjøringen ved Langebru og plukket den ene bilisten inn etter den andre til rasteplassen hvor vi vanligvis kan kjøpe jordbær.

UP har også hatt kontroll i Rosenkrantzgata i Drammen lørdag kveld. Klokken 23.42 melder operasjonssentralen at en fører fikk forenklet forelegg for fart etter å ha blitt målt til 103 km/t i 70 sone. En overtredelse på vel 40 prosent skulle normalt ha ført til førerkortbeslag.

Del:
Annonse