2. mars 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Per Kristian Svensrud tok sin første NM-medalje på Rudskogen i dag da han kjørte inn til en tredjeplass i juniorklassen. (Alle foto: Privat)

Svensrud med tredje plass i NM Speed Enduro

Per Kristian Svensrud fra Hokksund kjørte i dag inn til en tredjeplass i NM Speed Enduro for juniorer på Rudskogen Motor senter. Det var hans første NM-medalje.
Annonse

Per Kristian forteller her hvordan han opplevde helgen på Rudskogen:

På lørdag startet dagen med en trening på 20 minutter, etter det var det kvalifiseringsheat som stod for tur. Der kvala jeg inn på en 3. plass. Følte meg godt fornøyd med det, og følte jeg var i ett med sykkelen.

Annonse

På søndag var det hovedheat, noe som var litt annerledes enn jeg er vant til, for her var det bare ett heat som bestemte hvem som ble norgesmester. Jeg er vant til at vi har flere heat og konkurrere på. Men det var veldig kult og det gjorde alt mye mere spennende og nervene ble satt enda litt mer i spenn.

Ut i fra start på første heat var jeg nummer to inn i første sving så jeg hadde en veldig god start. Jeg visste at tredjemann lå rett bak og han pusha veldig på, så jeg gjorde alt jeg kunne for å holde han bak, noe jeg greide helt frem til siste runde.

Her gjorde jeg en liten feil på en av stokkeseksjonene som lå i løypa og dermed var han forbi. Jeg prøvde alt jeg kunne for å komme forbi igjen, men med mindre enn én runde igjen blei det for knapt og jeg måtte ta til takke med bronse. Noe jeg også er veldig fornøyd med.

Det var også sånn at de fem beste fra junior-klasen fikk stille til start i senior klassen. Der endte han på en 6. plass bare 1 sekund bak 5. plassen, så det var en god fight også der.

– Alt i alt er jeg veldig godt fornøyd med helga og spesielt min første medalje i NM. Nå går turen hjemover og jeg skal trene hardere enn noen gang. Dette ga mersmak og jeg er veldig klar for å bli en enda bedre utøver, sier han.

Fakta
Navn: Per Kristian Svensrud
Alder: 20
Kommer fra: Hokksund
Klubb: Jevnaker motorklubb
Team: Tandberg MC og Kadelack Racing Team (tyske satsningsteamet)

Del:
Annonse