25. juni 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Mange ganger verdensmester, Jorunn Horgen (innfeldt), tok sine første skritt mot en rekke titler her i Sandsbukta i Eikern. Nå satser klubben på kurs og ukentlige treninger for alle over 12 år.

Ungdommer lærte seg å stå på seilbrett i Sandsbukta

Helt siden Jorunn Horgen ble verdensmester i brettseiling på 80- og 90-tallet har det vært seilbrettaktiviteter i Sandsbukta i Eikern. Men noen nye verdensmestre har det ikke blitt på Eikeren Brettseilerklubb. Nå satser klubben på kurs og flere medlemmer.
Annonse

Eikeren Brettseilerklubb arrangerte nybegynnerkurs under sankthans-dagene i Sandsbukta i Eikeren. Klubben hadde syv meget ivrige seilere på kurs. Flere skal kurses uka etter, da interessen er økende. Noe klubben er meget glad for.

Instruktørene i klubben er veldig klare til å ta imot nye seilere. Enten for å lære bort brettseiling, eller for å få hjelp til med å rigge eget utstyr.

Annonse

Klubben mottok i juni økonomisk støtte fra Sparebanken Øst – Spire, og kunne dermed kjøpe inn utstyr for kursing av barn, unge, og alle andre interesserte. De har nå utstyr for seilere fra 12 år og oppover.

– Vi ønsker at flere seilere skal bruke Sandsbukta i sommerhalvåret. Bukta er et skjermet og trygt sted, og passer veldig godt til nybegynnerseiling. Vi tar gjerne imot ungdom fra nærområdet som kan sykle til Sandsbukta, og delta på klubbkveldene våre her, sier Anita Lyster Karlsen i klubben.

Deltakere på kurset denne uken var blant andre Sofia Bjarheim, Albin Bjarheim og Freya Van Zutphen.

Klubben følger opp de nye seilerne med oppfølgingsdager hver uke. Det er onsdager som er klubbdag, men dette er væravhengig.

Klubben har også et nytt satsningsområde, Stand Up Padle, og har kjøpt inn brett og årer takket være støtten fra den lokale banken.

– Det er ønskelig at mange kommer for å prøve klubbens SUP-brett i sommer, og blir vi mange nok, så arrangeres det kurs og turer langs Fiskum og Eikeren til høsten, sier Karlsen.

Her lærer Albin å stå støtt på brettet, og å dra opp seilet.
Del:
Annonse