22. juli 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

For andre dag på rad er det null nye smittede i Drammen og Øvre Eiker. Nå reduserer Drammen testkapasiteten på drop-in. (Illustrasjon: Alexander Jansen / DRM24)

Ingen nye – rekordlave smittetall i Drammen og Øvre Eiker

Det er ikke påvist noen tilfeller av koronasmitte i Drammen eller Øvre Eiker kommune i løpet av det siste døgnet. Det er andre dag på rad med null smittede i vårt område. Men det er også et faktum at testingen går ned i helgene.
Annonse

I løpet av de siste 14 dagene er det påvist 27 nye smittetilfeller. Det er tre færre enn det som ble rapportert i går.

De siste sju dagene er det registrert 13 nye smittetilfeller. Dette er det nest laveste antallet nye smittetilfeller i løpet av én uke siden begynnelsen av oktober i fjor høst.

Annonse

I forrige uke ble i overkant av 8.500 innbyggere vaksinert, og det er nå satt mer enn 74.000 vaksinedoser i regi av Drammen kommune. Denne uka vaksineres godt over 10.000 personer i Drammen kommune.

Den siste gruppen som skal vaksineres, er innbyggere i alderen 25-39 år, og de mottar SMS med invitasjon til å bestille time til vaksinering i løpet av de nærmeste dagene. Alle som er født i 2003 og tidligere inviteres til vaksinering.

Fra og med i dag endres kommunens drop-in-tilbud for koronatesting. Det eneste stedet det er mulig å ta en drop-in-test i tiden som kommer, er på Strømsø torg. Bilen er til stede på Strømsø torg og bemannet for testing fra klokken 14.00 til 17.00 alle hverdager. Det er ikke mulig å bestille tid til testing på Strømsø torg.

Siden begynnelsen av mars 2020 har 4.438 personer bosatt i Drammen kommune fått påvist koronasmitte. 48 personer har gått bort etter å ha fått påvist smitte.

Ingen nye smittetilfeller i Øvre Eiker
Kommuneoverlegen melder om at det ikke har blitt bekreftet nye smittetilfeller med koronavirus i Øvre Eiker det siste døgnet.

Det er med dette registrert totalt 402 bekreftede tilfeller av korona i Øvre Eiker kommune siden utbruddet i mars 2020, hvorav 197 er smittet i 2021.

Del:
Annonse