23. juli 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Det kan se ut til at Eiker-bygdene slipper billig unna også denne gangen, men slike varsel er alltid forbundet med stor usikkerhet.

Varsler ny runde med styrtregn og kraftig tordenvær

Tirsdag ettermiddag og kveld ventes kraftige regnbyger i vårt område. Det er store lokale variasjoner i intensitet og mengde, og været kan endres raskt. Det er Varsom.no som melder dette.
Annonse

Sommerværet er ustabilt og uforutsigbart, og sist fredag sa det var varslet styrtregn, slo det ikke til. Men nå er det altså sendt ut et nytt varsel – denne gang en blanding av styrtregn og torden.

I morgen ettermiddag og kveld blir det bygevær Østafjells, og vi har sendt ut farevarsel for mye lyn, melder Meteorologisk Institutt.

Annonse

Styrtregn betyr fare for overvann i tettbygde områder, lokale oversvømmelser, bekke- og elveløpsendringer, jord- og flomskred der regnbygene treffer.

Hold deg oppdatert om utviklingen av været og værvarselet. Følg med på værradar. Hold deg unna bratte skråninger, samt bekker med stor vannføring. Rensing av dreneringsveier og stikkrenner anbefales slik at vannet kan renne unna, melder Varsom.no.

Nok en gang kan det ifølge Yr.no se ut til at Eiker-bygdene slipper billig unna uværet, men det er alltid stor usikkerhet når det gjelder slike varsel om sommeren.

Det som derimot er rimelig sikkert, er at vi får en varm og fin uke med opp mot 30 grader i skyggen mot slutten perioden. Så her er det bare å finne fram shorts, skjørt og badetøy, og nyte sommeren.

Del:
Annonse