23. juni 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

I dag kan du kline med god samvittighet – det er nemlig Verdens kyssedag.

I dag er det Verdens kyssedag – slik blir du en bedre kysser

Det finnes mange typer, deilige, kyss. Hverdagskysset dere deler før jobb, pirrende klining på bakerste rad i kinosalen, rå og intense kyss som sannsynligvis leder til noe mer. I dag kan du kline med god samvittighet – det er nemlig Verdens kyssedag.
Annonse

Et kyss sier også mye om hvordan du er som sexpartner. Selv om du kanskje føler du har teken på hvordan du gjør det, skader det ikke å bli enda bedre, gjør det vel? Her kommer Nytelse.no med noen gode råd.

Puss tennene
God hygiene er viktig, og det er ikke innbydende å kysse en som lukter eller smaker verken kaffe eller røyk. Bruk også rikelig med leppepomade for ekstra myke lepper, men unngå klissete lipgloss.

Annonse

Hold spenningen
Skap intensitet før dere treffer hverandres lepper. Len deg sakte frem, og før leppene deres møtes, ta en pause og kjenn på følelsen. Gi et ertende intenst blikk, hvor du kanskje lener deg litt bakover igjen for å se om partneren følger etter. Kjenn ansiktet ditt så nært partneren, at kan du lukte på vedkommende, hør og kjenn pusten til hverandre, og føl på den seksuelle energien.

Start rolig
Rolig start, lukk øynene og gjør leppene myke og klare. Hold munnen lukket med fuktige lepper, og begynn med småkyssing. Du kan begynne på kinnet eller på leppene, men det er viktig å begynne sakte og forsiktig. Lag en myk trutmunn og begynn med en serie småkyss så dere begge får føle på hverandre.

Bruk tungen
Bruk tungen uten å ha som mål å komme lengst inn i munnen til partneren din. Åpne munnen din forsiktig, og når du først tar ut tungen din, begynn med en myk tungetupp. Så kan du bli mer og mer intens, men det er fortsatt viktig å holde tungen myk.

Les kroppsspråket
Ta pauser, se på hverandre, for så å fortsette. Berøring er viktig, la fingrene gli gjennom håret til partneren, eller hold på kjeven/kinnet mens du drar den andre lett mot deg. Siden vi sjelden snakker når vi kysser er det viktig å observere hverandres kroppsspråk. Legg merke til lyder og bevegelser. Husk at en god kysser bruker hendene til å holde fast, stryke berøre og kile.

Vær leken
Varier tempo og husk at småbiting i leppene og erting kan øke intensiteten, men kjenn på stemning og føl deg frem. Det kan være sexy og intenst og holde litt hardt i håret, men pass på at den andre ikke er hårsår. Slikk ertende over leppene til partneren.

Kyss de erogene sonene
Øret og halsen er for mange utrolig sensitive områder. Bruk derfor tungen, slikk litt forsiktig og kyss litt der også for å variere.

Avslutt med blikk og berøring
Avslutningen bør ikke komme for brått, senk tempo, hold under haken og hold leppene dine mot partneren i et par sekunder ekstra før du ser han eller henne i øynene igjen.

Overrask partneren
Det finnes en rekke ulike produkter som gir en ekstra gnist til kyssingen. Kyss skal ikke være for våte, men mange blir tørre i munnen etter mye klining.

Klining kan også føre til noe mer om du gjør det riktig. (Foto: Shutterstock)

Visste du forresten at…
• Hvis du kliner bruker du omtrent 34 ansiktsmuskler og et kyss på ett minutt forbrenner 26 kalorier.

• Leppene er supersensitive og inneholder omtrent 10.000 nerver. Klitoris inneholder «bare» 8000.

• To tredjedeler av kyssere foretrekker å tippe hodet mot høyre når de skal kysse noen.

• Gjennomsnittlig bruker et menneske to uker av livet på kyssing. Det tilsvarer 20.160 minutter. Eller 366 timer.

• Verdens lengste kyss ble gjennomført av Ekkachai Tiranarat og Laksana Tiranarat fra Thailand og varte i 58 timer, 35 minutter og 58 sekunder.

• Endorfinene som dukker opp i kroppen din mens du kysser er 200 ganger sterkere enn effekten av morfin. Det er grunnen til at du blir svimmel i topplokket etter et skikkelig vellykket kyss.

Maria K. Ebbestad – sexolog og pressetalskvinne for Nytelse.no.
Del:
Annonse